fbpx
2016. november 22.

Rozmaring-díj a Zselicvad Étteremnek

rozmaring dij 100A természet közelségét, a helyi alapanyagok felhasználását és a nem mindennapi étkeket is figyelembe véve kapta meg a Rozmaring-díjat a Bőszénfai Vadaspark Zselicvad Étterme. A Magyar Turisztikai Ügynökség elismerését minden évben, régiónként egyetlen étteremnek ítélik oda.

Mondjon még egy vendéglátó helyet, ahol az ablakon kinézve legelésző vadakat látni, esetleg feltűnik egy pávakakas, vagy elbotorkál egy nyúl, miközben az ember rendel... egy szarvaspörköltet. Egyetemünk Vadgazdálkodási Tájközpontjában, a Bőszénfai Vadasparkban található Zselicvad Étterem többek között ezekkel a különleges adottságokkal rendelkezik.

A felszolgált étkek legfontosabb alapanyaga a prémium minőségű, helyben nevelt szarvas húsa. Ha van a vendégnek – és így az étterem konyhájának – egy különleges kívánsága, akkor a saját vadfeldolgozó üzem ennek megfelelően készíti elő a húst. Mert ugye, mindenki számára egyértelmű, hogy más és más fogás készíthető egy fiatal és egy idősebb szarvas combjából. Az étterem a „zselici varázslat” része, az első fogástól az utolsóig háziasan egyedi ételek kerülnek a tányérra. A csipkelekvárt a környéken szedett bogyókból, a konyhán készítik. Felhasználják a Zselicben gyűjthető gombákat, tavasszal a medvehagymát.
Az étterem hangulatához, díszítéséhez pedig hozzátartozik a galagonya, a kecskerágó, izgalmas színvilágú mezei virágok és levelek, amelyek így együtt remek összhangot teremtenek a gasztronómia és a környező vidék között.
 
Az étlapon szerepel a roppant népszerű vadburger, vagy a dámtekercs, ami nem más, mint dámszarvas combba töltött sajtok és zöldségek egyvelege. Megkóstolhatjuk a belsőségekből főzött, savanykás vetrecét, esetleg a szarvassteak-et, vagyis egy sor olyan különlegességet, ami másutt ritkán kerül az étlapra. A közelgő ünnepekre a mézeskalácsot is itt helyben sütik és díszítik.
 
Az étterem vendégei voltak már hazai és külföldi diplomaták, az egyetem külföldi partnereinek képviselői.
 
A Mikulás is útba ejti a Bőszénfai Vadasparkot december 3-án és 4-én, majd a következő hét végén, 10-én és 11-én is.
 
Utoljára frissítve: 2016. november 22.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat