Mondjon még egy vendéglátó helyet, ahol az ablakon kinézve legelésző vadakat látni, esetleg feltűnik egy pávakakas, vagy elbotorkál egy nyúl, miközben az ember rendel... egy szarvaspörköltet. Egyetemünk Vadgazdálkodási Tájközpontjában, a Bőszénfai Vadasparkban található Zselicvad Étterem többek között ezekkel a különleges adottságokkal rendelkezik.
A felszolgált étkek legfontosabb alapanyaga a prémium minőségű, helyben nevelt szarvas húsa. Ha van a vendégnek – és így az étterem konyhájának – egy különleges kívánsága, akkor a saját vadfeldolgozó üzem ennek megfelelően készíti elő a húst. Mert ugye, mindenki számára egyértelmű, hogy más és más fogás készíthető egy fiatal és egy idősebb szarvas combjából. Az étterem a „zselici varázslat” része, az első fogástól az utolsóig háziasan egyedi ételek kerülnek a tányérra. A csipkelekvárt a környéken szedett bogyókból, a konyhán készítik. Felhasználják a Zselicben gyűjthető gombákat, tavasszal a medvehagymát.
Az étterem hangulatához, díszítéséhez pedig hozzátartozik a galagonya, a kecskerágó, izgalmas színvilágú mezei virágok és levelek, amelyek így együtt remek összhangot teremtenek a gasztronómia és a környező vidék között.
Az étlapon szerepel a roppant népszerű vadburger, vagy a dámtekercs, ami nem más, mint dámszarvas combba töltött sajtok és zöldségek egyvelege. Megkóstolhatjuk a belsőségekből főzött, savanykás vetrecét, esetleg a szarvassteak-et, vagyis egy sor olyan különlegességet, ami másutt ritkán kerül az étlapra. A közelgő ünnepekre a mézeskalácsot is itt helyben sütik és díszítik.
Az étterem vendégei voltak már hazai és külföldi diplomaták, az egyetem külföldi partnereinek képviselői.
A Mikulás is útba ejti a Bőszénfai Vadasparkot december 3-án és 4-én, majd a következő hét végén, 10-én és 11-én is.
View the embedded image gallery online at:
https://ticket.ke.hu/kezdolap/hirek/513-rozmaring-dij-a-zselicvad-etteremnek#sigProId0aa1aac71c
https://ticket.ke.hu/kezdolap/hirek/513-rozmaring-dij-a-zselicvad-etteremnek#sigProId0aa1aac71c