fbpx
2015. június 26.

Duális képzőközpont Kaposváron

dualis thumbA Kaposvári Egyetem, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és 18 kaposvári szervezet szándéknyilatkozatot írt alá Duális Képzőközpont megalakításáról.

A Duális Képzőközpont létrehozásának elsődleges célja a nagyvállalatok, a kis- és középvállalkozások diplomás munkaerő utánpótlásának támogatása olyan diákokkal, akik az agrár-, valamint a gazdaságtudományi képzési területen folytatnak felsőfokú tanulmányokat és szereznek oklevelet. A Duális Képzőközpont hozzájárulhat a vállalati erőforrások (humán, infrastruktúra, stb.) megosztásához, valamint a cégek közötti együttműködések erősítéséhez.
 
Az ünnepélyes aláírásra a kaposvári Városháza Dísztermében került sor 2015. június 23-án. A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karán, valamint Gazdaságtudományi Karán három-három szakon indulhat el a duális képzés 2015 szeptemberében. Ennek újdonsága, hogy a hallgatók az elméleti képzés mellett intenzív gyakorlati oktatásban is részesülnek. Egy tanévben összesen 26 hetet töltenek a diákok az egyetemen és 22 hetet az őket foglalkoztató vállalatoknál. Az Agrár- és Környezettudományi Karon az Állattenyésztő mérnök, illetve a Mezőgazdasági mérnök alapképzésen 20-20 fő, a Természetvédelmi mérnök alapképzésen pedig 10 fő kezdheti meg duális képzésben tanulmányait a következő tanévben, míg a Gazdaságtudományi Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök alapszakán 10 fő, a Marketing és kereskedelem, valamint a Pénzügy és számvitel BA szakokon pedig 5-10 fő vehet részt.
 
Prof. Dr. Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága az egyetemet bízta meg az agrár duális képzések programjainak kidolgozásával, ami komoly szakmai elismertséget jelent intézményünknek.
 
A felvételi eljárás jelenleg zajlik, melynek keretében a cégek kiválasztják a számukra legalkalmasabb hallgatókat, akik fizetést is kapnak a fogadó vállalattól. A létszámok ezt követően kerülnek véglegesítésre.
A minősített vállalatoknál folytatott gyakorlati képzés, annak struktúrájánál, megnövelt óraszámánál, illetve a cégekkel közösen kidolgozott tantervi tartalmánál fogva, a Kaposvári Egyetem végzett hallgatói számára olyan munkaerő-piaci előnyöket biztosíthat, amely a munkatapasztalat megszerzésén túl, az általános és a szakmai kompetenciáik bővítésén keresztül az elhelyezkedési esélyeiket is javítja.
 

Duális képzőközpont Kaposváron

Duális képzőközpont Kaposváron

Duális képzőközpont Kaposváron
Utoljára frissítve: 2015. augusztus 05.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat