fbpx
2021. február 11.

Elnöki különdíj a Kaposvári Campus csapatának

Elnöki különdíj a Kaposvári Campus csapatának

A leginnovatívabb projektötletért járó díjat, valamint egy ötödik helyezést is kiérdemeltek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának hallgatói, akik a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen szerepeltek eredményesen. A megmérettetést idén online formában valósították meg.

A hagyományokhoz híven megnyitóval indult a verseny, az esettanulmány ismertetése után a csapatok azonnal elkezdték a feladat megoldását.

"Nagyon szűkre szabott volt az időnk, este 22 óráig kellett végezniük. Én magam még sosem vettem részt ilyen rövid lefolyású esettanulmányi versenyen, épp ezért az idő okozta a legnagyobb kihívást"

– emelte ki Molnár Dániel, a csapat egyik tagja.

A fiataloknak egy diverzifikált cégportfóliót kellett összeállítani, illetve egy olyan tervet, amellyel megtöbszörözhetőek a bevételek.

"Nagyon érdekesnek találtam a feladatokat. Rákényszerített minket arra, hogy több oldalról is megvizsgáljunk egy-egy esetet. Rengeteget tanultunk egyetlen nap alatt"

– mesélte élményeit Lévai Petra.

Az előzsűri másnap délelőtt értékelte a projekteket, így kialakult a délutáni döntők mezőnye, a Kaposvári Campus csapata az „A” döntőben versenyezhetett az 1-6. helyekért.

"Egy kicsit nehezebb volt online prezentálnunk, de az eredmények fényében úgy gondolom, sikerült megugrani az akadályokat. A modellszámítások területén mindenképpen fejlődni kell, ha a jövőben, ebben a csapatösszetételben szeretnénk versenyezni"

– értékelte a megmérettetést Vancsura László. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának csapata végül az ötödik helyen végzett, sőt egy különdíjat is kiérdemelt.

"Nagyon nagy öröm, hogy a bizottság elnöke nekünk ítélte a leginnovatívabb prezentáció díját. Erre igazán büszkék vagyunk. Köszönjük felkészítő tanáraink munkáját, akik nélkül mindez nem sikerült volna"

– hangsúlyozta Csonka Nikolett.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a Kaposvári Campus vezetése ezúton is gratulál a hallgatóknak a sikeres szereplésért!

 

A Kaposvári Campus csapatának tagjai:
Vancsura László, pénzügy mesterszakos hallgató
Molnár Dániel, regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakos hallgató
Lévai Petra, pénzügy alapszakos hallgató
Csonka Nikolett, pénzügy alapszakos hallgató

Felkészító oktatók:
Dr. Parádi-Dolgos Anett, egyetemi docens
Dr. Bareith Tibor, egyetemi tanársegéd
Dr. Sipiczki Zoltán, egyetemi tanársegéd

 

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat