fbpx
2021. február 05.

5+1 ok, amiért érdemes mérnöknek tanulnod Kaposváron

Kaposvári Campus

Piacképes diploma és jó fizetés – mindez a Tiéd lehet, ha a Kaposvári Campus műszaki képzéseit választod. Az már csak ráadás, hogy az egyetemi éveidet lenyűgöző környeztben és egy igazán élhető városban töltethed. Összeszedtük 5+1 pontban miért is érdemes minket választanod.

Somogy megye dinamikusan fejlődő megyeszékhelyén az elmúlt évek során több ezer egyetemi hallgató számára nyílott meg a lehetőség arra, hogy minőségi tudást szerezhessen a városunkban elérhető felsőoktatási képzések széles palettáján. A kaposvári felsőoktatás az agrártudományoktól kezdve a gazdaságtudományokon és egészségügyi stúdiumokon átívelve a művészeti képzésekig komoly tradíciókkal bír, amelyek ettől az évtől most – az Óbudai Egyetem és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem jóvoltából innovatív műszaki képzésekkel egészülnek ki: indul a villamosmérnöki és a gépészmérnöki szak! 

Íme néhány szempont, amit érdemes mérlegelned a felvételi lap kitöltése előtt!

5+1 ok, amiért érdemes mérnöknek tanulnod Kaposváron | Szent István Egyetem Kaposvári Campus 

1. Egyedülálló egyetemi campus (mókusokkal)

A Kaposváron, festői környezetben található campus nem csak sokszínű és izgalmas építészeti megoldásokat vonultat fel, hanem olyan páratlan hangulatú természeti környezetben fekszik, ahol minden adott arra, hogy tökéletes egyetemi éveid legyenek!

A magas színvonalú kollégiumi férőhelyek, a vadonatúj műszaki tömb és csodálatos természeti adottságok mind-mind a garancia arra, hogy a legjobb körülmények között fejlődhess és tanulhass. A képzőhelyet a gyakorta vendégeskedő mókusok és a Deseda tó lenyűgöző közelsége teszi igazán különlegessé!

 

5+1 ok, amiért érdemes mérnöknek tanulnod Kaposváron | Szent István Egyetem Kaposvári Campus 

2. Szakmailag nélkülözhetetlenné válhatsz

El lehet-e képzelni a mai nemzetgazdaságot gépek, berendezések nélkül? Ha belegondolunk: Magyarország nem bővelkedik ásványkincsekben, nincsenek tengerei, nem központja a nemzetközi pénzvilágnak sem. Ugyanakkor kevés ország rendelkezik a miénkhez hasonló, kitűnő mezőgazdasági termelési adottságokkal és a vidék fejlesztésében rejlő tartalékokkal. A gazdasági termelési tevékenysége nem más, mint műszaki berendezések célirányos használata. Ezeket a gépeket, berendezéseket pedig üzemeltetni, javítani, forgalmazni, fejleszteni és tervezni kell. A nálunk megszerezhető gépész- és villamosmérnöki diplomával és ismeretekkel mindez könnyedén megtehető.

 

5+1 ok, amiért érdemes mérnöknek tanulnod Kaposváron | Szent István Egyetem Kaposvári Campus 

3. Intenzív hallgatói élet, sokszínű, összetartó közösség

A kaposvári campuson pezsgő, intenzív és színes a hallgatói élet. Ha felvételt nyersz hozzánk, akkor már a gólyatáborokban, majd a Gólyahajón segítünk abban, hogy a felsőbb évesek és más hallgatók minél több tapasztalatot átadhassanak neked, illetve hamar kapcsolatokat építhess ki.

A hallgatók sikerességét az első tanítási naptól támogatjuk patronáló tanárok és mentorok közreműködésével. A matematika tananyag elsajátítását az oktatóink által készített számos online tananyaggal segítjük, illetve a MatLab mérnöki szoftver alkalmazásával is megismerkedhetnek gólyáink.

A tehetség kibontakoztatását a tudományos diákkörök, szakkollégiumok biztosítják. A hallgatók becsatlakozhatnak hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekbe, innovációs ötleteket dolgozhatnak ki, például az Egyetemi Kutató és Innovációs központban, ahol a robotika, egészségügyi informatika területén folyik a kutatás.

Nemzetközi tanulmányi programok – mint például az Erasmus ösztöndíj program – keretében külföldi egyetemeken vehetsz részt részképzésben, megismerhetsz más kultúrákat, szerezhetsz külföldi barátokat. Jelenleg 600 külföldi diák tanul az Óbudai Egyetemen, így akár itthon is kialakíthatsz nemzetközi baráti társaságot, gyakorolhatsz nyelveket.

Emellett nemzetközi, tudományos versenyeken is összemérheted tudásod. Ilyen például a RECCS, a tésztahíd-építő bajnokság.

 

5+1 ok, amiért érdemes mérnöknek tanulnod Kaposváron | Szent István Egyetem Kaposvári Campus 

4. Duális képzés – vedd ki a részed a tűzoltóautók, mentőautók vagy akár harckocsik gyártásból

Duális képzés esetén rögtön a felsőoktatási tanulmány indulásával párhuzamosan vagy a 2. félévtől csatlakozva elkezdődik a szakmai gyakorlat az egyetem egyik szerződött partnercégénél, a Heros Zrt.-nél, vagy a tervek szerint hamarosan a Rheinmetall-nál.

A duális képzésben tanuló fiatal szorgalmi időszakban a hagyományos képzést végző csoporttársaival együtt részt vesz a tanórákon, a vizsgaidőszakban azonban nemcsak tanul és vizsgázik, hanem dolgozik is. Munkájáért fizetés és szabadság is jár, pont úgy, ahogy az adott partnercég többi munkavállalójának. A duális képzéssel a tanulmányok végére a diploma mellett több éves szakmai tapasztalattal vághat neki a pályakezdő a munkakeresésnek. Nem beszélve a szakmai kapcsolatokról, ami az az elhelyezkedés egyik kulcsa, illetve nem ritka, hogy a gyakorlati helyen ajánlanak munkalehetőséget a végzett hallgatónak.

 

5+1 ok, amiért érdemes mérnöknek tanulnod Kaposváron | Szent István Egyetem Kaposvári Campus 

5. Biztos munkalehetőség

Már át is adták a tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó, állami tulajdonú BM Heros Zrt. gyártóközpontját, ahol könnyedén juthatsz munkahelyhez, hiszen – akár éppen az új oktatási és innovációs műhelyben töltött gyakorlatodat követően – a cégnél már tárt karokkal várnak. A cég és az egyetem kapcsolata kivételesen erős, hiszen a vállalat a gyártási portfólió, a kapacitás bővítése, termékeik egyre magasabb színvonalú gyártása, a nemzetgazdaság erősítése, a nemzetközi piacra lépés lehetősége mellett éppen a Kaposváron beinduló mérnökképzés hatására döntött az itteni beruházás mellett.

Hab a tortán, hogy a Rheinmetall Hungary Zrt. is Kaposváron hozza létre legújabb harci járművek építésével, fejlesztésével foglalkozó telephelyét. A fentiekhez hasonlóan ők is napi kapcsolatban vannak az egyetem vezetésével annak érdekében, hogy a nálunk képzett szakembereknek elsőként kínálhassanak versenyképes állást.

 

5+1 ok, amiért érdemes mérnöknek tanulnod Kaposváron | Szent István Egyetem Kaposvári Campusfotó: Pintér Rómeó 

5+1 Romantikus városi környezet

Kaposvár páratlan belvárosa, gazdag kulturális kínálata és egyedülálló természeti adottságai olyan helyszínt biztosítanak az egyetemi évekre, ahol soha nem fogsz unatkozni! Itt található Európa legszebb főtere, a nagymúltú Csiky Gergely színház, Magyarország egyik lenyűgöző art mozija és az utánozhatatlan zselici dombság, sőt mi több a világ harmadik legszebb csillagoségbolt parkja!

Végigolvastad egyáltalán, vagy már a jelentkezést töltöd?

https://www.felvi.hu/

 

 

forrás: kaposvar.hu

 

Utoljára frissítve: 2021. február 05.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat