fbpx
2020. december 29.

Tehetséggondo­zás felsőfokon

SZIE GTKK tehetséggondozás

Kurzusokat, vitaesteket szervezett és egy tanulmánykötetet is kiadott a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Baka József Szakkollégiuma, amely másfél millió forint pályázati forrást fordíthatott tehetséggondozásra. Az elsődleges cél az volt, hogy a végzős hallgatókat felkészítsék a munkaerő-piaci kihívásokra.

Két kurzussal is segítette a hallgatókat a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gazdaságtudományi Kar Baka József Szakkollégiuma. A fiatalok tapasztalt szakemberek segítségével készültek fel a munkaerő-piaci kihívásokra, így például egy állásinterjúra.

"Nagyon fontosnak tartjuk, hogy egyfajta kapocs legyünk az Egyetem és a munka világa között. Ezért az elmúlt tanévben is olyan programokat szerveztünk, amelyek gyakorlati tapasztalattal vértezik fel hallgatóinkat"

– emelte ki Dr. Kőmüves Zsolt, a szakkollégium vezetője.

A tanfolyamok mellett a szakkollégisták két vitaesten és tanulmányi kirándulásokon is részt vehettek, de bekapcsolódtak a Start Your Business – Vállalkozói kurzus és ötletverseny, valamint a Jótékonysági Sütivásár szervezésébe is.

"Nem túlzás azt mondani, hogy a vírus ellenére is aktív tanév van a szakkollégisták mögött. A legnagyobb eredménynek azt tartjuk, hogy megjelenhetett egy kötet, amelyben 18 hallgató műhelytanulmányait publikálhatta"

– hangsúlyozta Dr. Kőműves Zsolt.

A Baka József Szakkollégium másfél millió forint pályázati forrást fordíthatott tehetséggondozásra.

Utoljára frissítve: 2020. december 29.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat