fbpx
2020. december 18.

Gasztronómiai elismerésben részesült a Zselicvad

Gasztronómiai elismerésben részesült a Zselicvad

A Magyar Konyha Kiadó elismerő oklevelében részesült a Szent István Egyetem (SZIE) Kaposvári Campus Vadgazdálkodási Tájközpont "Zselicvad" Vadfeldolgozója.

Az üzem 2003-ban, Bőszénfán létesült, melynek fő célkitűzése az igényes hazai fogyasztók (első sorban éttermek) ellátása kiváló minőségű vadhússal. Most ezt díjazták a Magyar Konyha Gasztronómiai Magazin szerkesztői, amikor egyedüli vadhús előállítóként beválasztották az egyetem vadfeldolgozóját a 100 legjobb hazai termelő közé, a Top 100 termelői kalauzba.

Az első, magas szintű szakmai elismerést 2013-ban kapta a vadfeldolgozó, ekkor a Magyar Gasztronómiai Egyesület "Aranyszalag Díjban" részesítette az üzem prémium minőségű szarvashús termékeit.

Az üzem évi 250-300 nagyvadat dolgoz fel, amelynek 65-70%-a a Vadgazdálkodási Tájközpont saját vadállományából származik, míg a fennmaradó 30-35% a Zselic szomszédos vadászterületeiről kerül felvásárlásra. 

A Vadgazdálkodási Tájközpont vezetése elkötelezett a vadhús, mint kiváló magyar élelmiszer alapanyag népszerűsítésében, a fogyasztók minél szélesebb körű tájékoztatásában. A 2021-es Vadászati Világkiállítás keretében számos szakmai és közönségprogram keretében folytatódik majd a magyar vadhús dicsérete Bőszénfán.

 

fotó: Szilufotó

Utoljára frissítve: 2020. december 18.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat