fbpx
2020. december 07.

Piacképes ötletek – sikeres a vállalkozói kurzus

Piacképes ötletek – sikeres a vállalkozói kurzus

Tőzsdei elemző alkalmazás, interaktív társasjáték, a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló megoldás – többek között ilyen innovatív ötleteteket mutattak be a fiatalok a Szent István Egyetem Kaposvári Campusán. Az INPUT Program és az Innovációs és Tudástranszfer Iroda második alkalommal rendezte meg a Start Your Business – Vállalkozói kurzus és ötletversenyt. Az esemény a vírushelyzet miatt online formában valósult meg.

A rendezvényen Prof. Dr. Kovács Melinda köszöntötte a résztvevőket. A Szent István Egyetem Kaposvári Campus főigazgatója kiemelte:

„Egyre több fiatal érzi szükségét annak, hogy saját maga, önállóan irányítsa munkájukat. Minden vágyuk, hogy megvalósítsák ötleteiket. A Szent István Egyetem Kaposvári Campus többek között ezzel a kurzussal is szeretné segíteni őket.”

A cél, hogy elősegítsék a vállalkozói szemlélet kialakulását és terjedését, az innovatív ötletek generálását helyi vállalkozók, szakemberek mentorként történő bevonásával. A kurzus résztvevői neves előadóktól, vállalkozóktól sajátíthatták el a startup szemléletet, valamint az innovatív vállalkozóvá válás folyamatát. A csapatok a két hónapig tartó kurzus alatt az ötletgenerálástól jutottak el – a piaci validáción, a marketing-és piacra lépési stratégián át – az üzleti tervezésig, valamint az ötlet prezentálásáig.

Az eseményen 10 csapat mutatta be ötleteit. Végül a szakmai zsűri a Boldog Bolygó környezetvédelmi alkalmazását találta a legpiacképesebbnek. Második helyen a Dog Go csapata végzett, akik a kisállat tulajdonosok számára fejlesztettek ki egy automata önetető kölcsönző szolgáltatást. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kaposvári Campus csapata állhatott fel, ötletük lényege, hogy az internet felhasználókat juttatnák minőségi, igényes tartalmakhoz. A csapatok a szakmai tapasztalatok mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhattak.

 

Utoljára frissítve: 2020. december 07.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat