fbpx
2020. november 26.

Online is sikeres volt a gazdaság­tudományi TDK

online tdk

A tavaszihoz hasonlóan online formában valósult meg a 2019/2020-as őszi TDK fordulója a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gazdaságtudományi Karán. 17 hallgató két szekcióban mutatta meg tehetségét.

A Szent István Egyetem minden Campusán, így Kaposváron is november 25-én rendezték meg a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát online rendezvényként. Az eseményen Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor videóüzenetben üdvözölte a résztvevőket és megköszönte az okatók, szervezők munkáját.

„A TDK a magyar felsőoktatás egyik lényeges, legszélesebb bázisú, legátfogóbb tehetséggondozási formája, amely immáron hetvenéves múltra tekint vissza

hangsúlyozta intézményünk vezetője. Majd hozzátette:

a TDK a tudóssá nevelés színtere, amely a változó történelmi időkben is mindig értéket tudott felmutatni. A Szent István Egyetem számos oktatójának, kutatójának pályája indult a Tudományos Diákköri tevékenységből.

A Kaposvári Campus Gazdaságtudományi Karán két szekciókban összesen 17 fiatal tehetség mutatta be kutatását.

„Úgy tűnik a digitális oktatás ösztönözte a hallgatókat, mert ilyen magas számban régóta nem jelentkeztek a megmérettetésre. Ráadásul ez az utolsó lehetőség, amikor be lehet kerülni az országos döntőre”

– mutatott rá Dr. Szigeti Orsolya, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A hallgatók rendkívül változatos témákat boncolgattak a marketing és menedzsment, valamint a pénzügy területén is. Volt, aki azt vizsgálta, milyen gazdasági hatása volta a járványnak az Airbnb üzleti tevékenységére Budapesten, míg más a fizetési szokások megváltozását elemezte.
A Gazdaságtudományi Karon kiemelt figyelmet kap a tehetséggondozás, a kisebb hallgatói létszám miatt a fiatalok személyre szabott támogatást kapnak oktatóiktól. Ennek jegyében szeptembertől új alap- és mesterszakkal bővül a képzési paletta.

 

Erdemények:

 
Marketing és Menedzsment szekció

1. helyezett és rektori különdíj: Bérces Bence: Mire jó egy fás legelő? - Esettanulmányok a Dél-Dunántúlról (konzulens: Dr. Tóth Katalin, Dr. Csonka Arnold)

2. helyezett: Ingula Luca Sára: Dél-Koreai kozmetikumok elterjedése és fogyasztói megítélése Magyarországon (konzulens: Dr. Szabó-Szentgróti Eszter, Dr. Szendrő Katalin) 

3. helyezett: Horváth Adél: A MOL Magyarország társadalmi felelősségvállalásának stratégiai és marketing szempontú vizsgálata (konzulens: Dr. habil Berke Szilárd) 


Különdíj:
 Lévai Petra: Atipikus foglalkoztatás, mint megoldás a munkaerőpiac változásaira (konzulens: Dr. Parádi-Dolgos Anett)

 
Pénzügy és Módszertan szekció

1. helyezett és dékáni különdíj: Fris Eszter: A Pénzügyi Tájékozottsági Mutató empirikus tesztelése egy Somogy megyei középfokú oktatási intézményben (konzulens: Dr. Parádi-Dolgos Anett, Dr. Gál Veronika Alexandra)

2. helyezett: Csonka Nikolett: Településszintű jövedelemegyenlőtlenségek vizsgálata a Dél-dunántúli régióban (konzulens: Dr. Bareith Tibor)

3. helyezett: Takács Vivien: Közép-európai befektetési alapok teljesítményének értékelése (konzulens: Dr. Bareith Tibor)


Különdíj:
Punam Javed: Trade openness and its impact on human capital and economic growth: empiricalevidence from Pakistan (konzulens: Horváthné Dr. Kovács Bernadett)


SOMTESZ különdíj:

Csonka Nikolett: Településszintű jövedelemegyenlőtlenségek vizsgálata a Dél-dunántúli régióban (konzulens: Dr. Bareith Tibor)

Dr. Kisillés Hajnalka Kamilla: A vezetői szemlélet jelentősége egy adott szervezet példáján (konzulens: Dr. habil Berke Szilárd)

Utoljára frissítve: 2020. december 01.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat