fbpx
2020. november 18.

A legszebb konyhakertek között az ovisok élményportája

A legszebb konyhakertek között az ovisok élményportája

Országos kitüntetést kapott a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodája. Az intézményben kialakított élményporta ugyanis közösségi kategóriában elnyerte a Magyarország Legszebb Konyhakertje címet.

A Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájában idén tavasszal hozták létre azt az élményportát, amelyet most egy országos díjjal ismertek el.

„Nagyon örülünk a kitüntésnek, ugyanakkor hatalmas felelősséget is érzünk. A kertet nem elegendő kialakítani, folyamatosan gondozni kell! Ebben segítenünk nekünk az apró kezek, az ovisaink”

– hangsúlyozza Nagyné Zsilovics Tímea, óvodavezető.

Az elmúlt hónapokban közel négyszáz négyzetméteren több mint 20 féle növényt gondoztak a gyermekek. A megtermelt zöldségek egy részét nyersen fogyasztották, de olyan is előfordult, hogy a kertben megtermelt javakból készült a finom ebéd. A cél, hogy a legkisebbek megismerjék és elsajátítsák a hagyományos vidéki gazdálkodás alapjait.

„Nagyon fontosnak tartjuk az ökológiai szemlélet kialakítását, azt szeretnénk, hogy ezek a gyermekek tudatos felnőtté váljanak. A kicsiken keresztül pedig a szülőket is lehet formálni. Volt példa arra, hogy egy ovisunk azt kérte az édesapjától, hogy otthon is alakítsanak ki egy kis konyhakertet”

– mondja Nagyné Zsilovics Tímea.

Hamarosan kisállatokkal népesül be az élményporta. Az ovisok közelebbről megismerkedhetnek a nyúllal, a tyúkkal és a fürjjel is.

 

 

Utoljára frissítve: 2020. november 19.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat