fbpx
2020. október 31.

Campusunkon ülésezett az MRK Agrártudományi Bizottsága

20201031 MRKAB2020 1

Továbbra is Prof. Dr. Tossenberger János vezeti a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottságát, Dr. Szalka Éva társelnök támogatásával – többek között erről is döntött pénteken a testület. A Szent István Egyetem Kaposvári Campusán tartott ülésen fontos kérdésekről szavazott a bizottság.

A Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottságának soros ülésén döntöttek egyebek mellett az aktuálissá vált tisztújítás elhalasztásáról. A testület egyhangúan támogatta az Előkészítő Bizottság azon javaslatát miszerint: annak ellenére, hogy a jelenlegi elnök és társelnök második mandátuma a mai nappal lejárt, 2021. április 30-ig továbbra is Prof. Dr. Tossenberger János, a Szent István Egyetem Kaposvár Campus Agrár- és Környezettudományi Kar dékánja irányítsa a bizottság munkáját.

A Kaposvári Campuson tartott ülésen szintén teljes egyetértés övezte azt az elnöki előterjesztést, miszerint ezentúl a bizottsági határozatok megszavazásánál az egyes agrárképzést folytató intézetek szavazásra jogosult képviselőinek száma "hallgatóarányos" legyen. Ez a módosítás azért vált szükségessé, mert az elmúlt időszakban lezajlott integrációval nagyfokú koncentráció jött létre. Az agrárfelsőoktatásban résztvevők fele ugyanis a Szent István Egyetem hallgatója. Az ülésen MRK Agrártudományi Bizottsága áttekintette az elmúlt időszakban elvégzett munkáját és számba vette az elkövetkező időszak legfontosabb feladatait is.

A Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága valamennyi döntését, javaslatát – az elmúlt időszakban kialakult hagyományaihoz híven – teljes egyetértésben, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozta meg.

 

borítókép: tavalyi MRK felvétel

Utoljára frissítve: 2020. október 31.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat