fbpx
2020. október 14.

Határokon átívelő együttműködés az élelmiszer­láncok megerősítéséért

EDUAGRI - Multilevel education system for agile agrifood chains

Interaktív oktatótermeket alakítanak ki, új képzéseket, tananyagokat, valamint a világ meghatározó élelmiszeripari cégeinek adatbázisait összefogó keresőszoftvert fejlesztenek a Szent István Egyetem Kaposvári Campusán. Az összesen több mint 81 millió forintból megvalósuló projekt célja a horvát-magyar határmenti térségben működő élelmiszerláncok megerősítése.

A Szent István Egyetem Kaposvári Campusának jogelődjeként a Kaposvári Egyetem pályázatot nyújtott be a 2014–2020 közötti INTERREG V-A Magyarország-Horvátország határon átnyúló együttműködési program 4. prioritására, amely a felsőoktatásban való együttműködést támogatja.

Az "EDUAGRI – Multilevel education system for agile agrifood chains" néven, HUHR/1901/4.1.1/0008 számú konzorciumban beadott és sikeresen elnyert projektet a SZIE Kaposvári Campusa vezeti, amelynek társintézménye a Križevci Mezőgazdasági Főiskola.

A 20 hónapig tartó projekt teljes költségvetése 232.381 euró, amelyből a Szent István Egyetem Kaposvári Campusa 110.556 euróval gazdálkodhat.

A projekt célja, hogy egy komplex, többszintű képzési rendszer fejlesztésével és működtetésével javítsa a horvát-magyar határmenti térségben jelenleg működő, valamint potenciális élelmiszerláncok agilitását és ellenállóképességét. Ehhez kapcsolódóan többek között tréningeket szerveznének, alap- és mesterképzéseket, valamint szakirányú továbbképzéseket indítanának. 

A projektnyitó online rendezvényen a Križevci Mezőgazdasági Főiskola dékánja, Marijana Ivanek-Martinčić hangsúlyozta: kiemelten fontos számukra a közös együttműködésre épülő képzések létrehozása.

A horvát partnerek részéről Dr. Valentina Papić Bogadi projektmenedzser és Dr. Silvije Jerčinović szakmai vezető a projekt keretein belül megvalósítandó feladatokat ismertette, kiemelve a közös képzéseket, valamint a közös tananyag és szakkönyv megjelentetését.

Az Egyetem részéről Dr. Nagy Mónika Zita, a projekt menedzsere a korábbi sikeres együttműködéseket méltatta. A szakmai felelősök – Dr. Tóth Katalin és Dr. Csonka Arnold – pedig az interaktív oktatótermek kialakításának tervéről, valamint az élelmiszeriparban világszerte meghatározó cégek adatbázisait összefogó keresőszoftver fejlesztéséről számoltak be.

 

interreg ipa eduagri

Utoljára frissítve: 2021. január 14.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat