fbpx
2020. szeptember 28.

Székfoglaló előadást tartott campus-főigazgatónk

Székfoglaló előadást tartott campus-főigazgatónk

Megtartotta székfoglaló előadását Prof. Dr. Kovács Melinda a Magyar Tudományos Akadémia Székházában. A Szent István Egyetem Kaposvári Campus főigazgatóját még tavaly májusban választotta rendes tagjává a tudós testület.

"Mikotoxinok együttes előfordulása és kölcsönhatásuk" címmel tartott székfoglaló előadást Kovács Melinda, az MTA rendes tagja, a Szent István Egyetem Kaposvári Campus főigazgatója. A Magyar Tudományos Akadémia tavaly májusban választotta rendes tagjává Prof. Dr. Kovács Melinda akadémikust. Az MTA három évente dönt a levelező és rendes, valamint külső és tiszteleti tagok személyéről.

Összesen 193 hazai és külföldi új tagot ajánlottak a tudományos osztályok a Magyar Tudományos Akadémia testületébe. Minden tagjelölt esetében legalább három ajánlásra volt szükség a tudós testület jelenlegi tagjai részéről. Az Akadémikusok Gyűlése közülük választotta meg az MTA levelező és rendes, valamint külső és tiszteleti tagjait. Rendes taggá az a levelező tag választható, aki akadémiai tagságának elnyerése óta jelentős tudományos eredményeket ért el. Prof. Dr. Kovács Melinda 2005 óta az MTA doktora, 2013-tól pedig levelező tagként támogatta a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának tevékenységét, ahol korábban osztályelnök-helyettesként dolgozott.

A Szent István Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának professzor emeritusa is fontos feladatot kapott a tudós testületben. Prof. Dr. Szendrő Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja a jövőben az MTA Agrártudományok Osztálya osztályelnök-helyetteseként segíti a tudományos munkát. A döntés értelmében Prof. Dr. Popp József osztályelnök-helyettessel, a Szent István Egyetem Gödöllői Campus Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar egyetemi tanárával és Prof. Dr. Balázs Ervin osztályelnökkel együtt 3 éven keresztül vezetik majd az Osztályt.

 

fotó: MTA Szigeti Tamás

Utoljára frissítve: 2020. szeptember 28.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat