fbpx
2020. szeptember 28.

Véradás a Kaposvári Campuson

veradas 1Harminchárom egyetemi polgár adott vért a Szent István Egyetem Kaposvári Campusán. Az intézményben immár hagyományos, ám innovatív elemekkel kiegészítve szervezték meg a véradást.

Eredetileg márciusban tartották volna a véradást a Kaposvári Campuson. Az akció jól illeszkedik a Kaposvári Campus által meghirdetett Egy Egészség Programhoz.

„Az elmúlt hónapok igazolták azt, hogy milyen fontos az emberi összetartás. A márciusban kihirdetett veszélyhelyzetet követően sokan szorultak mások segítségére, lelki vagy akár anyagi támogatására. Átéreztük, hogy sokkal jobban kell figyelnünk szeretteinkre, kollégáinkra, barátainkra, ismerőseinkre. A véradással azokon is segítünk, akiket nem ismerünk, és nem várunk köszönetet érte. Jó érzés adni” – fogalmazott a véradás kapcsán Prof. Dr. Kovács Melinda campus-főigazgató.

A szervezők ezúttal új innovatív eszközöket is felhasználtak a kampányban. Így például egy személyes hangvételű plakátsorozat is véradásra buzdította az oktatókat és hallgatókat egyaránt. Emellett a tervek szerint köszöntötték volna az első véradókat, sőt a véradást online is közvetítették volna. Sajnos a COVID-19 első hulláma több rendezvénnyel együtt ezt az eseményt is elsodorta.

Az új szemeszterben a szigorítások enyhítését követően a szervezők a járványügyi intézkedések figyelembevétele mellett nem vállalták, hogy minden elképzelt elemet megvalósítanak, mert a rendkívüli bizonytalanság miatt a véradás megvalósulása is kérdéses volt. „Mindezek ellenére, valamint figyelembe véve, hogy a zömében online oktatás miatt jelentősen lecsökkent a személyesen jelen lévő hallgatók száma, a hívó szóra 33 véradó érkezett, ebből többen első alkalommal éltek ezzel a nemes lehetőséggel” – értékelt a nap végén Dr. Borbély Csaba főszervező.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak a véradóknak, valamint mindazoknak, akik segítették a program megvalósulását. Különös tekintettel az Országos Vérellátó Szolgálat helyi munkatársaira, akik professzionális módon biztosították a véradás szakmai koordinációját.

Utoljára frissítve: 2020. szeptember 28.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat