fbpx
2020. szeptember 25.

Pityókaverseny – Saját termésüket takarították be az ovisok

Saját termésüket takarították be az ovisok

A legnagyobb és legkülönlegesebb burgonyát is keresték a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodája által szervezett pityókaversenyen. A kicsik saját termésüket takarították be, hiszen az intézményben nemrégiben egy élményportát alakítottak ki. A cél, hogy a gyermekek megismerkedjenek a vidéki léttel és a kertészkedés alapjaival.

Több 10 kilónyi burgonyát termesztettek idén a Szent István Egyetem Kaposvári Campusának Gyakorló Óvodájában. A picik hónapok óta gondozták élményportájukat és nevelték a zöldségeket, amelynek betakarítása már elkezdődött.

Az elmúlt hónapokban gondosan öntözték, nevelgették pityókáikat a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájának növendékei. A kicsik most egy verseny keretében mutathatták be, milyen munkát végeztek.

"Azért alakítottuk ki az élményportát, hogy a gyermekek belekóstolhassanak a vidéki életbe, természetközelben legyenek. Így megtanulják maguk megtermelni a zöldségeket-gyümölcsöket, reméljük, ezt a tapasztalatot magukkal viszik és felnőttként tudatos fogyasztóvá válnak majd"

– hangsúlyozta Nagyné Zsilovics Tímea óvodavezető.

Az eseményen több kategóriában is nyertest hirdettek, hiszen keresték a legkisebb, a legnagyobb és a legkülönlegesebb pityókát is. A zsűriben pedig egy igazi szaktekintély foglalt helyet, a burgonyákat Dr. Polgár Zsolt, a Burgonyakutató Központ igazgatója vette górcső alá. A szakember méltatta a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájának kezdeményezését. Annál is inkább, mert egyre kevesebben termesztenek pityókát hazánkban, ennek oka, hogy a termelők jelentős része nem tudja felvenni a versenyt az import áruval.

Az eseményre Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektora is ellátogatott. Intézményünk vezetője adta át a gyermekeknek a díjakat. A pityókaverseny győztese végül a Halacska csoport let

 

 

fotó: Lang Róbert

Utoljára frissítve: 2020. szeptember 25.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat