fbpx
2020. szeptember 24.

Online konferencia a Kaposvári Campuson – Fókuszban az innováció

Online konferencia a Kaposvári Campuson – Fókuszban az innováció (Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor)

Nem létezhet ma egyetem úgy a világban, hogy ne működjön együtt a gazdasági élet szereplőivel – hangsúlyozta Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektora szerdán, a Kaposvári Campuson tartott gazdaságfejlesztési konferencián. Az esemény egyik kiemelt célja az volt, hogy elősegítse a régióban működő vállalkozások közötti szakmai kapcsolatok elmélyítését.

 

A Szent István Egyetem Kaposvári Campus a Dunántúl fontos tudásközpontja, ezért is fontos, hogy aktív szerepet vállaljon a régió gazdasági életében. A Campuson működő Innovációs- és Tudástranszfer Iroda ennek szellemében szervezett online gazdaságfejlesztési konferenciát. Az esemény megnyitóján Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektora kiemelte:

"Egy felsőoktatási intézmény úgy tud szerepet játszani a gazdasági növekedésben, ha kapcsolódik a piaci igényekhez és elvárásokhoz. Ahhoz viszont az egyetemnek a mindennapi gyakorlat előtt kell járnia. Nagyon gyorsan halad előre a tudomány, az innováció, amivel lépést kell tartani a kutatóknak, az oktatóknak és a tudomány képviselőinek. Ez egy nagyon összetett és bonyolult feladat, amibe bele kell állni, ha együtt akarunk működni másokkal. Egy vidéki egyetemnek ez különösen feladata, hiszen a helyi értelmiség bázisát is jelentik, és ezt csak úgy tudják megteremteni, úgy tudnak vonzerőt jelenteni a fiatalok számára, hogyha ezeknek a kritériumoknak maximálisan megfelelnek."

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében elismerően szólt a Kaposvári Campuson végzett innovációs tevékenységéről:

"A régió és a város gazdaságának erősödése érdekében szükségünk van azokra a szereplőkre, vállalkozókra és beruházókra, akik meg tudják fogalmazni az igényeiket, motiváltak és képesek az ötleteik megvalósítására."

Prof. Dr. Kovács Melinda, a Kaposvári Campus-főigazgatója rávilágított, hogy az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy egyfajta kapocsként összekösse a vállalkozói szféra résztvevőit, ezzel jelentős szerepet vállalva a régió gazdaságfejlesztésében.

Gyarmati Tünde, az Innovációs és Tudástranszfer Iroda igazgatója elmondta, az egyik cél, hogy a campuson képződő tudást piacosítsák, építsék a vállalati kapcsolatokat, valamint feltárják az innovációs lehetőségeket.

"Szolgáltatóként szeretnénk fellépni elsősorban az agrár- és az élelmiszeriparban, valamint a gépipari innovációk területén, emellett feltett szándékunk, hogy növeljük a kreatív ipar teljesítőképességét."

Az eseményen a plenáris előadások mellett kerekasztal-beszélgetések is várták a résztvevőket. A szakemberek egyeztettek többek között a vállalkozások helyzetéről, az agráriumot érintő aktualitásokról, valamint az innováció és a gépipar kihívásairól is.

 

Utoljára frissítve: 2020. szeptember 24.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat