fbpx
2020. szeptember 10.

Határon átívelő pályázatot nyert a Szent István Egyetem Kaposvári Campusa

Tovább fejlesztenék a régió lótenyésztéssel és lovas turizmussal kapcsolatos képzéseit egy határokon átívelő projekt keretében.

Tovább fejlesztenék a régió lótenyésztéssel és lovas turizmussal kapcsolatos képzéseit egy határokon átívelő projekt keretében. A Szent István Egyetem Kaposvári Campusa konzorciumi partnerként mintegy 45 millió forintból gazdálkodhat majd. Ennek keretében egy modern eszközökkel felszerelt hippológiai szaktantermet alakítanának ki, de megújítanák a gyakorlati képzést szolgáló Pannon Lovasakadémia lovas felszereléseit valamint a magyar és angol nyelvű tananyagokat is.

A Szent István Egyetem Kaposvári Campusának jogelődjeként a Kaposvári Egyetem pályázatot nyújtott be a 2014–2020 közötti INTERREG V-A Magyarország-Horvátország határon átnyúló együttműködési program 4. prioritására, mely a felsőoktatásban való együttműködést támogatja.

Az "EQUIEDU - Equine studies education and competence centre for development of equestrian tourism in the cross-border region" néven, konzorciumban beadott és sikeresen elnyert projektet a Križevci Mezőgazdasági Főiskola vezeti, építve a kaposvári lovas felsőoktatási tapasztalatokra.

Az EQUIEDU projekt időtartama 20 hónap, teljes költségvetése 296 989 euró, melyből a Szent István Egyetem Kaposvári Campusa 128 469 euróval gazdálkodhat. A régió lótenyésztéssel és lovas turizmussal kapcsolatos képzéseit kívánja fejleszteni, célja továbbá, hogy nyugat-európai mintára egyfajta tudástranszferré váljon, és új lehetőségeket biztosítson a résztvevő intézmények hallgatói és oktatói számára csereprogramok és workshopok által, valamint újszerű képzésekkel.

A Križevci Mezőgazdasági Főiskola dékánja, Marijana Ivanek-Martinčić a projektnyitó online rendezvényén kiemelte, hogy számukra a legfontosabb egy lovas sportközpont létrehozása a Horvát Lovas Szövetség támogatásával.

Dr. Bokor Árpád a projekt magyarországi felelőse elmondta, hogy egy hippológia szaktantermet kívánnak kialakítani a Kaposvári Campuson, melyet olyan berendezéssel látnának el, mint például a 3D anatómiai lómodell, oktatási célra használt szoftverek, valamint a precíziós célokat is szolgáló, mozgás kiértékelésben és edzés során is egyaránt hasznos GoPro kamerák. Szintén megújítják és fejlesztik a gyakorlati képzést szolgáló Pannon Lovasakadémia lovas felszereléseit, valamint magyar és angol nyelvű tananyagokat. Piaci igényekhez igazodva frissítik és átdolgozzák a 2013-ban indított Lótenyésztő és lovassport szervező agrármérnök alapszak tematikáját.

Željko Gagro a Horvát Lovas Szövetség főtitkára a rendezvény zárásaként ismertette a Szent István Egyetem Kaposvári Campusával folytatott együttműködés időrendjét, valamint Križevci alpolgármestere Danijel Šaško is támogatását fejezte ki a projekt megvalósulásával kapcsolatban.

Utoljára frissítve: 2020. szeptember 10.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat