fbpx
2020. június 26.

KE Egyetemi Vízitábor a Desedán

KE Egyetemi Vízitábor a Desedán

A Kaposvári Egyetem Testnevelési és Sportközpont 2020. június 22-25. között tartotta a hagyományos egyetemi vízitáborát. A COVID-19 miatt új helyszínen, a kaposvári Deseda tavon.

 

A 24 fős egyetemi vízitábor résztvevői a KE hallgatói és oktatói, akik az első két napon a kajak-kenu sportág alapjaival ismerkedtek a résztvevők Faludy András és Balogh József szakmai irányítása mellett. Az elméleti oktatás után videófilm elemzések is szerepeltek a programban. A rendkívül szeles időjárás a kezdők számára nagyon megnehezítette a tanulást, így a második napon ők nem tudtak vízre szállni. Számukra egy Deseda tó kerülő gyalogtúrát iktattak be a szervezők. A harmadik napon kevésbé szeles időben került sor a Deseda somogyaszalói ágában egy gyönyörű vízitúrára, virágzó vízitökök között eveztek a résztvevők.

Az esti programban szalonnasütés és a horgászok számára is felejthetetlenné tett, éjszakai dobos sárkányhajós túra szerepelt. Az utolsó napon a Balatonra kirándult a csapat és egy 15 kilométeres Bélatelep-Balatonmária közötti vízitúra koronázta meg a tábort. Zárásként "felavatták" az újdonsült túrázókat.

Köszönet a Testnevelési és Sportközpont oktatóinak – Dr. Szabó Eszternek, Szerb Györgynek, Vönöczky Áronnak –, és a tábor szakmai vezetését ellátó Faludy Andrásnak és Balogh Józsefnek.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat