fbpx
2020. június 25.

A korovírus cégekre gyakorolt hatását kutatják

A koronavíus cégekre gyakorolt hatását kutatják

„A koronavírus okozta válság milyen kihívásokat és változásokat idézett elő a hazai vállalati, intézményi szféra emberi erőforrás menedzselési gyakorlatában”? – erre a kérdésre keresi a választ az a kutatás, amelyben a Kaposvári Egyetem is részt vesz. A kérdőív elektronikusan és hagyományos módon is kitölthető.

kutatócsoport a Humán Szakemberek Országos Szövetsége,  az Országos  Humánmenedzsment Egyesület  és a Magyar Hadtudományi Társaság kezdeményezésére  tizenkét magyarországi és egy határon túli egyetem kutatóinak összefogásával jött létre.  

A kutatás egy rendkívül aktuális témát jár körül, a kutatócsoport arra kíváncsi, hogy „A koronavírus okozta válság milyen kihívásokat és változásokat idézett elő a hazai vállalati, intézményi szféra emberi erőforrás menedzselési gyakorlatában”?  

A kezdeményezéshez a Kaposvári Egyetem az első között csatlakozott: 

Az elmúlt években az egész országban jellemző volt a munkaerőhiány, a vállalatok egyik legnagyobb kihívása volt az értékes munkaerő megszerzése, majd megtartása. Az év elején berobbant világjárvány hatására jelentősen megváltozott a munkaerőpiac és a vállalatvezetők egy egészen más kihívással találták szembe magukat” – mondta a kutatás kapcsán Szabó-Szentgróti Gábor.

A Kaposvári Egyetem egyetemi docense azt mondja:

a kutatással szeretnék feltárni, hogy koronavírus okozta változás hogyan érinti a Somogy megyei munkáltatókat, milyen kihívásokkal kell megküzdeniük. Fontosnak tartottuk csatlakozásunkat az országos, egyetemeken átívelő kutatócsoport csapatához. Bízunk benne, hogy kutatási eredményeinkkel támogatni tudjuk a helyi vállalkozásokatjó gyakorlatokat megosztása pedig hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez” – tette hozzá Szabó-Szentgróti Gábor

A kezdeményezéshez csatlakozott a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara is, kutatásunkat támogatják azzal, hogy felmérés kérdőívét segítik eljuttatni a térség vállalkozásihoz. 
A kérdőív 14 fő kérdéscsoportból áll. Kitöltése körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. Az elektronikus kérdőív egyszerű és tényszerű válaszokat és véleményeket váró kérdéseket tartalmaz. 
A tervek szerint a kutatást a több V4 országban is elvégzik majd. Amennyiben szeretné kitölteni a kérdőívet, az  indításhoz kattintson  ide, majd az oldal alján lévő Következő gombra. A felmérésben nemcsak online módon lehet résztvenni, lehetőség van a kérdőív letöltésére és visszaküldésére is. 

További információ a kutatásról: szabo [PONT] gabor [KUKAC] szie [PONT] hu

Dr. Szabó-Szentgróti Gábor egyetemi docens 

Dr. Kőmüves Zsolt egyetemi docens

Utoljára frissítve: 2020. június 25.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat