fbpx
2020. május 05.

Ovikertben ismerkednek a vidéki élettel

ovikert 1903

Élményportát alakítottak ki a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. Az ovikertben nemcsak zöldségek teremnek, hanem néhány kisállat és egy mini dísztó is várja majd a gyermekeket. A cél, hogy az ovisok megismerkedjenek a hagyományos vidéki gazdálkodással.

A Gyakorló Óvodával szomszédos ingatlant minisztériumi támogatással vásárolta meg a Kaposvári Egyetem annak érdekében, hogy egy élményportát alakítsanak ki az óvodások számára. A tervek szerint a kertet a szülők, a pedagógusok és a gyermekek közösen alakították volna ki. A koronavírus járvány miatt erre ugyan nem nyílt lehetőség, de az egyetem - elsősorban a Szarvasfarm – dolgozóinak – és Marosi Ferenc vállalkozónak köszönhetően elkészült az ovikert.

Az óvónők és a dadusok pedig már a veteményezést is elvégezték. A jövőben nemcsak zöldségek teremnek majd, hanem néhány kisállat is helyet kap az ovikertben, ahol egy fűszerkertet és egy mini dísztavat is kialakítanak. A cél, hogy a legkisebbek megismerjék és elsajátítsák a hagyományos vidéki gazdálkodás alapjait. Az új létesítmény pedig gyakorlati terepként a pedagógus hallgatókat is segíti, hiszen itt az élménypedagógiai módszerekről, a zöld szemléletről és a fenntarthatóságról szerezhetnek tapasztalatokat.

 

 

Utoljára frissítve: 2020. május 05.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat