fbpx
2020. május 03.

Online TDK a Gazdaságtudo­mányi Karon

Tudományos Diákköri Konferencia a Gazdaságtudományi Karon

A koronavírus járvány idején sem állt meg a tudományos élet a Kaposvári Egyetemen. Idén május 13-án rendhagyó módon, online formában rendezi meg a Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az eseményen 12 hallgató mutatja be kutatását.

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán 2004 óta közel 200 TDK dolgozat készült, sok esetben országos elismeréseket hozva a diákoknak és a felkészítő tanároknak egyaránt.

A tudományos diákköri munka alapvető célja, hogy a hallgatók elmélyüljenek választott szakmájuk ismeretanyagában, segítse tehetségük kibontakozását, és fórumot biztosítson tudományos eredményeik bemutatására. A dolgozat összeállítása során a hallgatók betekintést nyerhetnek a kari kutatóműhelyek mindennapjaiba, bekapcsolódhatnak a nemzetközi színvonalon folyó kutatásokba, és közelről megismerhetik a különféle módszertani és kísérleti eljárásokat, az előrehaladáshoz szükséges adatbázisokat, egyéb forrásokat. A közös munka során fejleszteni tudják szakmai és tudományos ismereteiket, jártasságot szereznek az adatfeldolgozás, a publikálás, a prezentálás és a csapatmunka területén egyaránt.

A sikerek alapja azonban egyértelműen a tanár és a diák közötti szakmai és emberi együttműködés. Ez a közös munka plusz odafigyelést, törődést igényel mindkét fél részéről, hiszen szoros munkaterv szerint szükséges haladni, fenntartva a motivációt, és kitűzni elérhető, ám a kreativitást, a precizitást és kitartást éppúgy munkára bíró célokat.

A témavezetők számára a közös együttműködés éppúgy értékes, mivel lehetőségük nyílik arra, hogy a tehetséges fiatalok között felfedezzék és támogassák a következő generációs kutatókat, és őket adott esetben felkészítsék a doktori képzésre.

A magas színvonalú magyar kutatási eredmények létrejöttében kezdetektől kiemelt jelentősége van a tudományos diákköri tevékenységnek.

 

A program az NTP-HHTDK-19-0039 „Fiatal tudósok ösztönzése a KE-GTK-án” című pályázat támogatásával valósul meg.”

Utoljára frissítve: 2021. január 13.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat