fbpx
2020. április 07.

Az országos trendeket tükrözik a KE felvételi adatai

Az országos trendeket tükrözik a KE felvételi adatai

A Kaposvári Egyetem a következő tanévben továbbra is magas színvonalú és széleskörű képzési kínálattal és új szakokkal várja a jelentkezőket. Az intézmény idei felvételi adatai az országos trendekhez hasonlóan alakultak, így a kötelező emelt szintű érettségi bevezetése az intézmény több képzési területét is érintette. Az adatokból azonban egyértelműen kiolvasható, hogy – az országosan tendencián túl – egyáltalán nem csökkent a felvételizők érdeklődése a Kaposvári Egyetem képzései iránt.

Idén először kell emelt szintű érettségi a felsőoktatási felvételihez. Ez elsősorban azokon a képzési területeken vetette vissza a jelentkezéseket, ahol eddig nem kellett emelt szintű érettségi az adott szakokra való bekerüléshez. Különösen érintette ez a követelmény a pedagógusképzési és az agrárképzési területet: a pedagógusképzést tekintve országosan 50%-os a visszaesés, és jelentősen csökkent az agrárképzésekre jelentkezők száma is. A Kaposvári Egyetemre jelentkezők adatai is ezt a trendet tükrözik: pedagógusképzésre feleannyian, agrárképzésekre mintegy negyedével kevesebben jelentkeztek, mint az előző évben. Az emelt szintű érettségi követelmény a művészeti képzésekre nem vonatkozik, ezért különösen örvendetes, hogy e képzések iránt változatlan, sőt növekvő az érdeklődés: a Művészeti Karra, tavaly 614-en, az idén 629-en jelentkeztek.

Legnépszerűbb szak itt továbbra is a színművész, agrár területen a lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki szak, gazdaságtudományi területen a kereskedelem és marketing alapszak, pedagógusképzési területen pedig a gyógypedagógia. A Kaposvári Egyetemre összesen 1783-an jelentkeztek, átlagosan mintegy 30%-kal kevesebben, mint egy évvel ezelőtt. A felsőoktatásba jelentkezők száma országosan is visszaesett: míg tavaly összesen 112 034-en, az idén 91 460-an nyújtottak be érvényes jelentkezést.

A Kaposvári Egyetem a következő tanévben is a már megszokott magas színvonalú képzésekkel, barátságos és családias környezettel várja régi-új hallgatóit. Ráadásul a 2020 szeptemberétől elinduló villamosmérnök alapszaknak köszönhetően már műszaki területen is továbbtanulhatnak a felvételizők.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat