fbpx
2020. március 25.

Elindult a távoktatás egyetemünkön

Megkezdődött a digitális oktatás hétfőn a Kaposvári Egyetemen.

Megkezdődött a digitális oktatás hétfőn a Kaposvári Egyetemen. A kidolgozott távoktatási rendszerben többek között elérhetőek a tananyagok, lehetőség nyílik az oktató és hallgató közötti kommunikációra és online előadások megtartásra is.

Mozgalmas és munkával teli időszak áll a Kaposvári Egyetem oktatói, az oktatást segítők és az Informatikai Osztály dolgozói mögött, akik mindent megtettek azért, hogy március 23-án sikeresen elindulhasson a távoktatás.

A távoktatási rendszert karonként alakították ki, ennek keretében lehetőség nyílik az oktatók és a hallgatók kapcsolattartására, elérhetővé válik a tananyag és megvalósulhat a számonkérés is. Ezenkívül az oktatók online streaming segítségével valós időben megtarthatják óráikat. Mindezt interaktív módon tehetik meg, prezentációkat vetíthetnek ki, a hallgatók pedig reagálhatnak az elhangzottakra, sőt akár saját előadásaikat is megtarthatják. A kidolgozott rendszerbe beilleszthetőek más külső távoktatási módszerek is, amelyek még gördülékenyebbé tehetik a munkát.

Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően az oktatók akár otthonról is megtarthatják óráikat.

A Kaposvári Egyetem elsődleges célja, hogy a veszélyhelyzet fennállásáig olyan távoktatást valósítson meg, amely a hallgatók számára lehetőséget nyújt tanulmányi kötelezettségeik sikeres teljesítésére. Az Egyetem és a Karok vezetői tervet dolgoznak ki a gyakorlati oktatási követelmények teljesítésének lehetőségeire is.

Utoljára frissítve: 2020. március 25.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat