fbpx
2020. március 13.

Megkezdődött a távoktatás kibővítése egyetemünkön

Megkezdődött a távoktatás kibővítése egyetemünkön

A Kaposvári Egyetem megkezdte a távoktatás kibővítését a teljes egyetemi oktatásra. Az intézményben jelenleg is rendelkezésre állnak olyan modern technológiák, amelyek a hallgatók számára biztosítják a szemeszter sikeres teljesítésének lehetőségét.

A Magyar Kormány által március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel a Kaposvári Egyetemen március 12–15. között rektori oktatási szünet, míg március 16–20. között előrehozott tavaszi szünet van.

Az oktatás március 23-tól távoktatás formájában folytatódik. Ennek megvalósításához rendelkezésre áll minden műszaki, tárgyi és módszertani feltétel az egyetemen. Jelenleg a már eddig működő rendszerek és technológiák kiterjesztése zajlik az egyetemi oktatás teljes területére. Ennek keretében lehetőség nyílik majd például online előadások megtartására, az ehhez szükséges oktatói laborok kialakítása már megkezdődött. Ezen túl – az oktatói notebookok beállításával – Kaposvári Egyetem megteremti annak lehetőségét is, hogy az oktatók akár otthonaikból végezhessék majd a távoktatási tevékenységet.

A Kaposvári Egyetem a veszélyhelyzet fennállásáig olyan távoktatást valósít meg, amely a hallgatók számára lehetőséget nyújt majd a tanulmányi kötelezettségeik sikeres teljesítésére. Az Egyetem és a Karok vezetői intézkedési tervet dolgoznak ki a gyakorlati oktatási követelmények teljesítésének lehetőségeire is.

 

Utoljára frissítve: 2020. március 13.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat