fbpx
2020. március 11.

A legjobbak versengtek

bioszverseny 20200311 wide

Mintegy 250 diák versengett pénteken a XII. Fodor József Országos Biológia Versenyen, akik ezúttal 5 hazai város 6 régióközpontjában, többek között a Kaposvári Egyetemen adtak számot tudásukról. Immár harmadik alkalommal a határon túli magyarok is bekapcsolódtak a versenybe, szombaton Szabadkán 35 fiatal vett részt a megmérettetésen.

A Kaposvári Egyetemen 120 fiatal érkezett, hogy számot adjon biológia tudásáról. A XII. Fodor József Országos Biológia Verseny résztvevőit Horváthné Dr. Kovács Bernadett a Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese köszöntötte. Az idén egyébként több újdonság is várt a fiatalokra.

„Idén Magyarország öt városában, 6 helyen régióközpontokat hoztunk létre, mert azt tapasztaltuk, hogy mind az iskoláknak, mind a diákoknak egyre nagyobb anyagi terhet és időt jelentett az utazás. Emiatt az ország távolabb résziről már kevesebben jöttek. Ezzel az újítással szeretnénk növelni az országos jelleget. Tovább újítás, hogy a feladatlap ezúttal nem a normál, hanem az emelt szintű érettségi vizsgához igazodik” – mondta el Dr. Borbély Csaba egyetemi docens, a SOMTESZ elnöke.

Hétvégén pedig immár harmadik alkalommal a szabadkai fiatalok is bekapcsolódtak a versenybe.

„A fő cél a tehetséggondozás és a tudásfelmérés. Magyarországon az volt az elképzelésünk, hogy a versennyel az érettségi vizsgát szimuláljuk. A verseny témakörei, a lebonyolítási rend, mind az érettségit követelményrendszerét adják vissza. Később arra gondoltunk, hogy ezt meg lehetne próbálni a határon túli magyar diákokkal is. Az eltérő tantervek azonban az elején sok nehézséget okoztak, de most már gördülékenyen zajlik a verseny” – mondta a szabadkai megmérettetés kapcsán Dr. Borbély Csaba.

A 35 szabadkai tanuló mindegyik oklevélben és értékes ajándékban részesült.
A hazai verseny eredményhirdetése március 27-én lesz a Kaposvári Egyetemen.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat