fbpx
2020. február 20.

Hiánypótló startup kurzus indult egyetemünkön

Hogyan lesz egy ötletből piacképes vállalkozás? Startup kurzus indult egyetemünkön

Hogyan lesz egy ötletből piacképes vállalkozás? Ezt is megtanulhatják azok a hallgatók, akik részt vesznek a Kaposvári Egyetem és az INPUT Program hiánypótló, oktatással egybekötött ötletversenyén. A programsorozat szerdán indult, a fiatalok áprilisban mutatják majd be terveiket a szakmai zsűri előtt.

Hatalmas érdeklődés mellett kezdődött el a startup kurzus, amelyen a Gazdaságtudományi, illetve az Agrár- és Környezettudományi Kar hallgatói vesznek részt. A fiatalok csapatokat alkotva dolgozzák ki terveiket, munkájukhoz pedig segítséget is kapnak.

„Ahhoz, hogy hatékonyabb legyen a munka, minden egyes csapat mellé adunk egy mentort, aki végigkíséri őket az ötletgenerálástól egészen a megvalósításig”

– fogalmazott Dr. Kőműves Zsolt, egyetemi docens.

Az órákat interaktív módon, workshop formában tartják, a különböző témaköröket pedig tapasztalt vállalkozók, neves szakemberek és előadók segítségével dolgozzák fel. Így a hallgatók többek között megismerkednek az ötletgenerálás lehetőségeivel, a piaci validálás módszereivel, betekintést nyernek a megfelelő sales és marketingstratégia kidolgozásának rejtelmeibe, továbbá az értékesítéshez elengedhetetlen prezentációs készségeket is elsajátíthatják.

A kurzus április 22-én zárul, ekkor szakmai zsűri előtt mutatják be kidolgozott terveiket a csapatok.

 

A program megvalósulását a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Bázis Informatika Kft. támogatta.

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat