fbpx
2020. február 13.

Online matematikai alkalmazás segíti a hallgatókat

Online matematikai alkalmazás segíti a hallgatókat

Már elérhető az az online gazdasági matematikai alkalmazás, amelyet a Kaposvári Egyetem vezetésével a visegrádi országok különböző felsőoktatási intézményei fejlesztettek ki az elmúlt egy évben. Ennek köszönhetően a hallgatóknak a bonyolult feladatokat nem kell kézzel kiszámolniuk, ezt megteszi helyettük a lineáris programozási asszisztens.

Az alkalmazást szerdán Dr. Bánkuti Gyöngyi, egyetemi docens mutatta be a sajtónak és a Gazdaságtudományi Kar oktatóinak.

„Nagyon fontos kiemelni, hogy szemben a piacon fellelhető többi alkalmazással, ez a fejlesztés nem dolgozik az egyetemisták helyett, hiszen a lépéseket ugyanúgy a hallgatóknak kell meghatározni, nekik kell megoldani a feladatot, az asszisztens a számolásban és a grafikonok megrajzolásában segíti őket”

– hangsúlyozta Dr. Bánkuti Gyöngyi.

Az alkalmazásnak köszönhetően egy feladat megoldási ideje töredékére, másfél óraról akár néhány percre csökkenhet.  
Az alkalmazás egy mobilbarát weboldalon hat nyelven, bárki számára ingyenesen elérhető. A fejlesztés minden gazdaságtudományi képzésben résztvevő fiatalnak hatalmas segítség, hiszen a lineáris programozás alaptémakör. Ám nemcsak a hallgatóknak fontos ez a fejlesztés.

„A Kaposvári Egyetem számára is mérföldkő, hiszen intézményünk ezzel belépett az online kalkulátorok és alkalmazások piacára

– mondta Dr. Bánkuti Gyöngyi.

A fejlesztés a Visegrádi Alap támogatásával, 5 millió forintból valósult meg.

Résztvevők: Prágai Közgazdasági Egyetem, Katowicei Közgazdasági Egyetem, Pozsonyi Közgazdasági Egyetem, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Kaposvári Egyetem

Az online alkalmazás ezen a linken elérhető: SimplexV4.org

 

 

 

Utoljára frissítve: 2020. március 03.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat