fbpx
2020. február 07.

Roma diákok ismerkedtek egyetemünkkel

Roma diákok ismerkedtek egyetemünkkel

Több mint negyven roma gimnazista látogatott szerdán a Kaposvári Egyetemre. A pécsi Gandhi Gimnáziumból érkezett fiatalok közelebbről is megismerhették a képzéseket valamint Roma Szakkollégium munkáját is.

A pécsi Gandhi Gimnázium diákjai szinte minden évben ellátogatnak a Kaposvári Egyetemre, idén több mint negyven roma fiatal érkezett.

„Fontos, hogy minél több felsőoktatási intézmény képzését megismerjék a diákok. Ide Kaposvárra is szívesen jönnek továbbtanulni, elsősorban a pedagógusi pálya a népszerű” – mondta Fegyverneky Judit, a pécsi Gandhi Gimnázium kollégiumvezetője.

A Kaposvári Egyetemen tanuló roma hallgatók kiemelt figyelmet kapnak, hiszen 2013 óta Roma Szakkollégium működik.

„A szakkollégiumban mentor segíti a hátrányos helyzetű romák életét és tanulmányait. Az egyetemi oktatók rendszeresen tartják a kapcsolatot a hallgatókkal. Nemcsak a tudományos munkában, hanem a mindennapokban is segítik őket” – hangsúlyozta Dr. Kovács Zoltán a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiumának igazgatója.

A különleges nyílt napon a képzések mellett az ösztöndíj programról, a mentorálásról, a szakmai utakról, a nyelvvizsga előkészítésről és a nyári táborozási lehetőségekről is hallhattak a roma tanulók.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat