fbpx
2020. február 02.

Egyedülálló pedagógiai asszisztensi program egyetemünkön

Kaposvári Tankerületi Központtal együttműködve a Kaposvári Egyetem pedagógiai asszisztensi programot indít

Elsősorban a gyakorlatszerzés a célja annak a programnak, amely a Kaposvári Tankerületi Központtal együttműködve a 2019-20-as tanév második félévétől indul a Kaposvári Egyetemen. Ennek keretében 12 leendő tanító segíti Kaposvár és környékének 11 általános iskolájában a pedagógusok munkáját. Az erről szóló megállapodást pénteken ünnepélyes keretek között írták alá a felek.

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar harmadéves tanító szakos hallgatói részmunkaidős foglalkoztatásban pedagógiai asszisztensi feladatokat látnak el a Tankerület Intézményeiben.

"Nagyon jó, hogy gyakorlatot szerezhetünk. Én az egykori iskolámat választottam gyakorlati helyemnek azzal, hogy harmadévesként kikerülhetek egy külső intézményhez, a jövőmet, illetve a jövőbeni munkámat tudom megalapozni"

– fogalmazott Kiskó Borbála hallgató. A hallgatók – a munkavállalást támogató órarend szerint – hétfőtől szerdáig az egyetemen folytatják tanulmányaikat, csütörtökön és pénteken pedig teljes munkanapokat töltenek az iskolában, ahol az intézményvezető és a mentor által kijelölt pedagógiai asszisztensi feladatokat látják el.

"Egyrészt a hallgatók számára szeretnénk erősíteni a képzés gyakorlatiasságát, azzal, hogy több időt töltenek az iskolában úgy gondoljuk sok profitálhatnak majd a programból"

– hangsúlyozta a program sajtótájékozatóján Prof. Dr. Józsa Krisztián

A programból pedig nemcsak a hallgatók, hanem a pedagógushiánnyal küzdő iskolák is profitálhatnak.

"A programot lehet akár duális képzésnek is nevezni, amely egyedülálló, hiszen ezen a területen eddig nem volt ilyenre példa"

– emelte ki Stickel Péter a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója.

A február 1-től június 30-ig tartó program keretében 12 leendő tanító segíti Kaposvár és környékének 11 általános iskolájában a pedagógusok munkáját.

A félév során az egyetem az intézményekkel folyamatosan tartja a kapcsolatot, a tapasztalatok és jövőbeni feladatok megbeszélésére pedig az intézményvezetők, a mentorok és a hallgatók részvételével több alkalommal fórumot szerveznek.

A tervek szerint a programba bekapcsolódó hallgatók a tevékenységet a következő tanévben ugyanígy folytatják majd, a képzés utolsó félévében pedig már teljes munkaidőben lehetnek jelen az intézményekben.

 

Utoljára frissítve: 2020. február 02.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat