fbpx
2020. január 30.

Oktatóink is bemutatkoztak a pécsi művészeti seregszemlén

Oktatóink is bemutatkoztak a pécsi művészeti seregszemlén

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar oktatóinak munkái is láthatóak az ÁLLAPOTFELMÉRÉS PÉCS 2019 kiállításon. A tárlat célja, hogy a közönség és a szakma számára egyaránt megmutassa Pécs város és Baranya megye alkotóit.

A kiállításon ifj. Ficzek Ferenc, Gyenes Zsolt és Mátis Rita a Rippl-Rónai Művészeti Kar oktatóinak alkotásai is szerepelnek.

Az ÁLLAPOTFELMÉRÉS PÉCS 2019 létrehozásának ötlete Pinczehelyi Sándortól származik. A tárlaton 124 kiállító, köztük két Munkácsy-díjas, négy Ferenczy Noémi-díjas, két Érdemes Művész és egy Kiváló Művész, valamint huszonnégy DLA fokozattal rendelkező alkotó munkái kaptak helyet.

Az ÁLLAPOTFELMÉRÉS PÉCS 2019 hiánypótló, hiszen a nagy rendszeres helyi művészeti seregszemlék, közös kiállítások megszűntek Pécsen. A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a pécsi vizuális művészet az alapos életkori átrendeződés ellenére sem veszítette el rangját, és napjainkban is a hazai kulturális élet fontos része. A tárlathoz katalógus készül, amely a művészek portréfotóit és egy alkotásuk reprodukcióját is tartalmazza. A kiállítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. 

A tárlat március 22-ig látható a Zsolnay Kulturális Negyedben található M21 Galériában, Pécsen.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat