fbpx
2020. január 24.

Oklevélátadó – Hallgatóból diplomás értelmiségi

Oklevélátadó – Hallgatóból diplomás értelmiségi

Csaknem 150 hallgató vehette át diplomáját pénteken, a Kaposvári Egyetemen. Az eseményen Prof. Dr. Kovács Melinda rektor hangsúlyozta: a diplomás értelmiség feladata a közösség szolgálata. Mint elhangzott: egyetemünk egy fiatalos, dinamikus és nyitott intézmény, amely nemcsak tudást, de értékrendet is ad hallgatóinak.

Az elnökség ünnepélyes bevonulásával kezdődött a pénteki oklevélátadó ünnepség a Kaposvári Egyetemen. Prof. Dr. Kovács Melinda rektor köszöntő beszédében kiemelte: idén húsz éves fennállását ünnepli az egyetem, amely arculatváltás előtt áll.

"Üzenni szeretnénk a fiataloknak, azt üzenjük, hogy a Kaposvári Egyetem egy új dinamikusan fejlődő egyetem, amely nem fél a kihívásoktól, nyitott, együttműködésre és megújulásra képes"

– fogalmazott a rektor. Aki a hallgatókhoz szólva elmondta:

"A diplomás értelmiségnek, akikre hazánk jövőt épít, elemi feladata, kötelező velejárója a közjó, a közösség szolgálata, hiszen a Teremtőtől kapott, génjeikbe kódolt tehetséget nem tartogathatjuk magunknak. Ezzel szolgálni kell, hogy a tágabb közösség, egy egész nemzet profitáljon belőle."

A beszédet követően a Rippl-Rónai Művészeti Kar színművész szakos hallgatóinak műsora színesítette a programot. Majd a dékánhelyettesek záróvizsga jelentése és a fogadalomtétel után az oklevelek és az igazolások átadása következett.

Az eseményen – immár harminckilencedik alkalommal – ezúttal öt doktori fokozatot szerzett doktorjelöltet avattak fel. Az Állattenyésztési Tudományok tudományágban doktori fokozatot kapott Bosnyákné Egri Helga, Farkas Tamás Péter és Nagy Gábor. Míg a Gazdálkodás- és Szervezéstudományok tudományágban Ilka Heinze és Trenyik Tamás vehette át doktori oklevelét.

Emellett a habilitált doktori címeket is átadták. Az Állattenyésztési tudományok tudományágban habilitált doktor címet kapott Dr. Halas Veronika Katalin egyetemi docens. A Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban pedig Dr. Mihály Nikolett egyetemi adjunktus vehette át a habilitált doktori címet.

A diplomaosztó ünnepségen immár kilencedik alkalommal adták át a Geszti Szilárd Díjat. Dr. Geszti Szilárd emlékének méltó megőrzéséért a család és a közeli barátok alapítványt hoztak létre. A cél, hogy a Gazdaságtudományi Karon kiemelkedő tudományos és tanulmányi tevékenységet folytató hallgatókat anyagilag és erkölcsileg is támogassa. A Kuratórium ez alkalommal Szerb Boglárka regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakos hallgatónak ítélete az elismerést.

Az eseményen adták át a hallgatói elismeréseket is. A "Közösségért végzett munkáért" díjat az Agrár- és Környezettudományi Karon Gyura András, Edesár Gábor és Polgár Klaudia érdemelte ki. A Gazdaságtudományi Karon pedig Ambrus Zoltán, Gölöncsér Rebeka, Milkovics Johanna munkáját díjazták.

Az oklevélátadón ismertették a Tudományos és Diákköri Konferencia eredményeit és díjazottjait valamint köszöntötték azokat, akik az elmúlt időszakban rangos elismeréseket vehettek át.

 

A teljes képgaléria a Facebook oldalunkon elérhető.

Utoljára frissítve: 2020. január 25.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat