fbpx
2020. január 24.

Államtitkári látogatás – Fókuszban a nemzetköziesítés

Államtitkári látogatás – Fókuszban a nemzetköziesítését

A Kaposvári Egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy tovább növelje a nemzetközi hallgatók számát – hangsúlyozta sajtótájékoztatón Prof. Dr. Kovács Melinda rektor. Pénteken Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár látogatott intézményünkbe, hogy az ösztöndíjprogram lehetőségeiről egyeztessen az egyetem vezetésével.

"A Kaposvári Egyetem nemzetközivé válásának mérföldköve a Stipendium Hungaricum Ösztöndíj Program"

– fogalmazott Prof. Dr. Kovács Melinda. A rektor kiemelte: az egyetem áttekinti képzéseit annak érdekében, hogy további szakok indulhassanak idegen nyelven. Hozzátette:

"az Egyetem méretének és kiváló adottságainak köszönhetően családias és támogató környezetet tud biztosítani. Büszkék vagyunk, hogy minden hallgató számára tudunk kollégiumi elhelyezést biztosítani a campuson."

A 2019/2020-as tanévben 23 ország képviseletében 52 ösztöndíjas hallgató folytat tanulmányokat az Agrár- és Környezettudományi, valamint a Gazdaságtudományi Karon alap-, mester- és doktori képzések keretében. A Kaposvári Egyetem stratégiai célja, hogy tovább növelje a nemzetközi hallgatók létszámát, az itt tanuló külföldi hallgatók részére pedig, hogy a magas minőségű oktatás mellett minél harmónikusabbá és könnyebbé tegye a beilleszkedést az egyetemi és helyi közösségbe.

"A Stipendium Hungaricum Program egyaránt fontos Magyarországnak, a hazai felsőoktatásnak valamint a magyar és külföldi diákoknak"

– hangsúlyozta Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár.

"Az itt tanuló külföldi hallgatók tulajdonképpen Magyarország nagykövetei, hiszen hazánk jó hírét viszik szerte a világba. Ez pedig az országimázs építése szempontjából is fontos"

– tette hozzá a Külügyminisztérium államtitkára.

A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramot 2013-ban alapította a magyar Kormány azzal a céllal, hogy elősegítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesítését, minőségfejlesztését, erősítse ismertségét és elismertségét és a világban

 

Utoljára frissítve: 2020. január 24.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat