fbpx
2020. január 21.

Villamosmérnök képzés indul egyetemünkön

Az Óbudai Egyetem kihelyezett képzési hellyel a Kaposvári Egyetemen villamosmérnöki alapképzést indul.

Az Óbudai Egyetem kihelyezett villamosmérnök alapszakot indít 2020 szeptemberétől a Kaposvári Egyetemen. A részleteket kedden sajtótájékoztatón jelentették be, mint elhangzott: az új képzés a város és az egyetem életében is új lehetőségeket nyit. A diákok a rendes felvételi eljárásban január 31-től február 15-ig jelentkezhetnek.

"Nem csupán egy új szak indul a Kaposvári Egyetemen, hanem Kaposvár egy újabb lehetőséget kap. A mai napon Kaposvár 21. századi újraiparosítási programja kezdődik el"

– fogalmazott a kampuszon tartott sajtótájékoztatón Szita Károly. A megyeszékhely polgármestere kiemelte: a képzés hozzájárul a város tőkevonzó képességének és cégek versenyképességének javításához.

Prof. Dr. Kovács Melinda rektor arról beszélt: a műszaki képzés elindulása mérföldkő a Kaposvári Egyetem életében Ezzel pedig nem csupán egy új képzés indulását, hanem egy innovatív szemlélet megvalósulását is jelenti.

"Az egyetem fejlődése nem képzelhető el a műszaki területek integrálása, képzésekben való megjelenítése nélkül. Gondoljunk csak a mezőgazdaság digitalizációjára – a precíziós mezőgazdaság nem nélkülözheti a magas szintű műszaki tudást"

– magyarázta a Kaposvári Egyetem rektora. Hozzátette: A Kaposvári Egyetem küldetésének tekinti, hogy tudásközpontként együttműködve Somogy megye és Kaposvár város vezetésével reagáljon a régió piaci igényeire és ilyen módon aktív szereplője legyen a helyi gazdaság fejlesztésének, amelyet az Óbudai Egyetem hazai vezető gyakorlatorientált műszaki szerepével kíván a régióban erősíteni.

"Nincs egyetem ipar nélkül, és nincs ipar egyetem nélkül"

– ezt már az Óbudai Egyetem rektora hangsúlyozta a sajtótájékoztatón. Prof. Dr. Kovács Levente arról beszélt: a két egyetem hosszú távú célkitűzése, hogy közös erővel létrehozza az Iparközpontú Modellt a műszaki képzésben. Aminek részeként a későbbiekben létrehoznának egy laboratórium-komplexumot is, ami a digitalizáció és a robotika vívmányait is bemutatná, felhasználná.

A sajtótájékoztatón Gerber András a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke elmondta: a helyi vállalkozások már várták ezt a képzést, amely szerintük nagyban segíti a helyi gazdaságfejlesztést is. Hozzátette: minden támogatást megadnak, így a jövőben egy ösztöndíjprogrammal segítenék, motiválnák a hallgatókat.

A sajtónyilvános eseményt követően széleskörű, részletes tájékoztatót tartottak a régió tankerületeiben található középiskolák és a helyi, környékbeli vállalkozások vezetőinek.

A képzésére 2020. január 31-től jelentkezhetnek a diákok. A részletek ettől az időponttól lesznek elérhetők a Felvi.hu oldalon, és a Felvételi tájékoztató kiegészítő kiadványában. A jelentkezési határidő február 15.

A szakról és a felvételi eljárásról bővebben a http://felveteli.kvk.uni-obuda.hu/ oldalon tájékozódhat 2020. január 31-től.

Utoljára frissítve: 2020. január 24.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat