fbpx
2019. december 18.

Teherautónyi adomány egy szebb karácsonyért

Teherautónyi adomány egy szebb karácsonyért

Boldogan és ajándékokkal térhettek haza kedden az almamelléki diákok. Immár hagyomány, hogy a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának tanító szakos hallgatói gyűjtést szerveznek a mélyszegénységben élő gyermekeknek. Idén is egy teherautónyi adománnyal varázsolták szebbé a tanulók karácsonyát.

Izgatottan és feldíszített iskolával várták a Kaposvári Egyetem hallgatóit és a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjait az almamelléki tanulók. Karácsony közeledtével a gyermekek ezúttal is egy teherautónyi ajándékkal gazdagodhattak. A kicsik könyveknek, játékoknak, tisztálkodó szereknek, ruháknak és édességeknek is örülhettek. Az ötlet nem véletlen, hiszen a fiatalok - egy projekt keretében – egész évben hátrányos helyzetű települések iskoláit látogatták, hospitáltak és a szabadidős programok szervezésében is részt vettek.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy hallgatóinknak ne csak tudást adjunk, hanem emberségre is tanítsuk őket. Úgy gondolom, hogy a fiataljaink kezdeményezése példaértékű”

– fogalmazott Bencéné Dr. Fekete Andrea dékánhelyettes. Az akcióhoz a Kaposvári Egyetem minden egysége és Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott.

Az adományozókat Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégium igazgatója, Szubotics Miklós köszöntötte. Az intézmény ezúttal meglepetéssel is készült, hiszen disznótorossal várták a csapatot, az esemény hangulatát pedig egy tangóharmonikás is emelte. 

 

Utoljára frissítve: 2019. december 18.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat