fbpx
2019. december 13.

Az adatalapú gabonatermesztés a hatékonyság záloga

IV. KUKORICA és BÚZA Konferencia a Kaposvári Egyetemen

Ma már nem a forráshiány, sokkal inkább a tudásdeficit a legnagyobb gátja a fejlődésnek a hazai agráriumban – hangzott el a IV. KUKORICA és BÚZA Konferencián, Kaposvári Egyetemen. Az eseményen az adat- és információ alapú gabonatermesztés volt a fő téma.

17 előadás, kerekasztalbeszélgetés és nyereményjáték is várta az érdeklődőket csütörtökön a IV. KUKORICA és BÚZA Konferencián. A házigazda Kaposvári Egyetem nevében Prof. Dr. Tossenberger János mondott köszöntőt.

Az Agrár- és Környezettudományi Kar dékánja úgy fogalmazott:

"A rendezvény legnagyobb értéke, hogy a résztvevőknek átadja azokat a szakmai ismereteket, amelyek hozzájárulnak az ágazat hatékonyságának növeléséhez."

A Kaposvári Egyetemen tartott szakmai napon elsősorban az adat alapú gabonatermesztés hatékonyságáról beszéltek a résztvevők. Az eseményen elhangzott: a magyar gazdák nagy része tisztában van a precíziós termesztés fontosságával, de adatokat mégsem gyűjt ezekről, mert nem tudja, milyen információk a lényegesek. Pedig ezek alkalmazásával növelhetnék a terméshozamat és csökkenthetnék a költségek.

"Semmi okunk arra, hogy a továbbiakban is mindent ugyanúgy csináljunk, mint eddig. Közös érdekünk, hogy a helyzeten javítsunk. Ennek érdekében a KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozaton szakmai partnereinkkel bemutatjuk a kukorica- és búzatermesztés teljes ciklusát. Arra keressük a választ, hogy mik azok a kulcsadatok és információk, amelyek ismerete nélkülözhetetlen a hatékonyságnöveléshez. A cél az, hogy a tudásszint emelkedjen, és a gyakorlat közelítse az optimálisat."

– mondta Németh István, a szervező Magro.hu mezőgazdasági piactér ügyvezetője.

A konferencia célja, hogy a magyar gazdálkodók jobban megismerjék földjeik adottságait, ezt a tudást kihasználva pedig tudják növelni a hatékonyságot.

 

 

Utoljára frissítve: 2019. december 13.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat