fbpx
2019. december 04.

Újdonságokkal várta a diákokat nyílt napján az AKK

AKK nyílt nap

 Közel háromszáz diákot vonzott a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar nyílt napja szerda délelőtt. Az idén számos újdonság várta a fiatalokat, akik ezúttal nem csupán a képzési lehetőségekkel, a tehetséggondozással, az ösztöndíjakkal és a felvételi eljárással, hanem a Kar oktatási, kutatási tevékenységét támogató egységeivel is megismerkedhettek.

"Az agrármérnök feladata, hogy a legkorszerűbb digitális technológiát, felhasználva hosszú távon elérhetővé tegye a biztonságos és elegendő minőségi élelmiszer előállítását"

– erről beszélt az Agrár-és Környezettudományi Kar nyílt napján Prof. Dr. Tossenberger János dékán.

"Nem elég azonban a hallgatókat megismertetni a precíziós eszközökkel, drónokkal, robotokkal, illetve képessé tenni őket az üzemeltetésükre, a technológiai ismeretekhez stabil biológiai alapismeretek is szükségesek."

Mint fogalmazott az agrárium generációváltás előtt áll, a fiatal szakemberek feladata lesz a közeljövőben a csúcstechnológiák működtetése, akik ebből a szempontból egy stratégiai ágazat letéteményesei. A szerdai programon még az állóhelyek is megteltek a Kaposvári Egyetem legnagyobb előadójában, hiszen csaknem háromszáz diák érkezett az Agrár- és Környezettudományi Kar nyílt napjára.

Az idei év újdonsága volt, hogy a nyílt nap résztvevői az Agrár- és Környezettudományi Kar oktatási és kutatási helyszíneit biztosító létesítményekkel közelebbről is megismerkedhettek. Az egymással párhuzamosan szervezett programok között mindenki kiválaszthatta a számára megfelelőt. A lótenyésztő, lovassportszervező és a ménesgazda képzés iránt érdeklődők ellátogathattak a Pannon Lovasakadémiára és megtekinthették a hallgatók bemutató edzését. Az osztatlan agrármérnöki és mezőgazdasági mérnöki szakokra jelentkezőket szakmai bemutató programokkal várták az Embrió-átültető és a Központi Laboratóriumban, míg a természetvédelmi és környezetmérnöki képzéssel kapcsolatos tájékoztatót a Hallaboratóriumban tett látogatás zárta. A duális képzésben szerzett tapasztalatokról az AKK egy jelenlegi elsőéves és egy tavaly végzett duális hallgató beszélt az érdeklődőknek. A program a 2020. évi felvételi eljárás aktuális szabályainak ismertetésével, majd campus vizittel zárult.

 

Utoljára frissítve: 2019. december 04.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat