fbpx
2019. december 03.

Bonafarm Ösztöndíj – Egyetemünk hallgatóit támogatja a cégcsoport

Bonafarm Ösztöndíj – Egyetemünk hallgatóit támogatja a cégcsoport

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának két hallgatója vehette át kedden a Bonafarm Ösztöndíjat. A vállalatcsoport számára kiemelten fontos, hogy megtalálja és támogassa a tehetséges, az agrárpálya iránt elhivatott fiatal szakembereket. Az elismerő okleveleket az AKK Kari Tanács ülés keretében adta át Prof. Dr. Tossenberger János dékán.

"Nemcsak anyagilag, hanem tapasztalatszerzés is szempontjából is rendkívül fontos ez az ösztöndíj. Ennek keretében négy hetet tölthetünk a Bonafarmnál, amely egy fantasztikus lehetőség. Az egyetem elvégzése után szívesen dolgoznék a cégnél"

– mondta az egyik ösztöndíjas, Sőregi Kata negyedéves állattenyésztő mérnöki BSc szakos hallgató.

A Bonafarm Csoport számára fontos a szakképzett, kiemelkedő tehetséggel és elhivatottsággal rendelkező szakemberek bevonzása és megtartása. Ennek érdekében a Bonafarm Ösztöndíj Programot elsősorban mezőgazdasági, növénytermesztő, állattenyésztő mérnöki, valamint mezőgazdasági gépész és gépészmérnök hallgatók számára hirdették meg. A cég szakemberei a benyújtott pályázatok szakmai tartalma mellett, egy személyes meghallgatást is magában foglaló kiválasztási eljárásban a pályázók motivációját, elkötelezettségét, szakmai ambícióját vették figyelembe. Az idei évben öt pályázó közül végül két kiemelkedő teljesítményű hallgatót választottak ki.

"A Bonafarm egy igazán 21. századi vállalat, ahol a legújabb technológiákkal ismerkedhetünk meg és a legjobb szakemberektől tanulhatunk. El tudom itt képzelni a jövőm"

– hangsúlyozta Pandur Ratko harmadéves mezőgazdasági mérnöki BSc szakos hallgató, aki szintén elnyerte a Bonafarm Ösztöndíjat. Az elismerő oklevelet kedden az Agrár- és Környezettudományi Kar Kari Tanács ülésén adta át Prof. Dr. Tossenberger János dékán.

A Bonafarm Mezőgazdaság cégcsoport a program keretében a teljes mezőgazdasági vertikumot lefedő tevékenységével – a vetőmag előállítástól, a növénytermesztésen, takarmányozáson át a sertés-, szarvasmarha-tenyésztésig – biztosít betekintési lehetőséget cégcsoporton belül az ösztöndíjasok számára. A programnak köszönhetően a hallgatók érdekes terepmunkákban vehetnek részt, bővíthetik gyakorlati tudásukat, szakmai tapasztalatokat szerezhetnek és kapcsolatokat alakíthatnak ki, továbbá a diplomamunkájukhoz szükséges kutatásokhoz is biztos szakmai hátteret kaphatnak a cégnél. Mindezeken túl az ösztöndíjat elnyert hallgatók jelentős, havi ötvenezer forintos támogatást is kapnak a cégcsoporttól.

Az ösztöndíjas hallgatóknak a Kar vezetése szívből gratulál és szakmai pályájukhoz további sok sikert kíván!

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat