fbpx
2019. november 30.

Pedagógusképző Fórum ülésezett a Kaposvári Egyetemen

Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum ülése a Kaposvári Egyetemen

A köznevelést érintő aktuális kérdésekről tanácskozott a Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum. A Kaposvári Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja immár hetedik alkalommal szervezte meg a szakmai eseményt.

A 2016-ban létrehozott Fórum, a Pécsi Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem által közösen kidolgozott stratégia alapján működik. Hosszú távú célja a köznevelési és a pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézményrendszer kapcsolatának fejlesztése, a pedagógusképzés korszerűsítése, az ehhez szükséges szakmai feltételek megteremtése, valamint a kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése. A Fórum jó lehetőséget teremt a régió pedagógusképzési felsőoktatási szakembereinek, a gyakorló- és partnerintézményi vezetőknek, intézményfenntartóknak a személyes találkozásra, kapcsolatépítésre, a hálózati együttműködés erősítésére.

A szerdai fórumon Prof. Dr. Steklács János az olvasás – szövegértés mint az oktatási rendszer stratégiai fontosságú területről; Dávid János és Doba László a természettudományos nevelés néhány időszerű kérdéséről és módszereiről; míg Prof. Dr. Csíkos Csaba a matematikai nevelés kutatásának új eredményeiről tartott előadást.

Ezt követően a Partnerintézményi cím átadása következett.

Egyetemünk 2019 nyarán pályázatot hirdetett olyan intézmények részére, akikkel évek óta szoros együttműködés jött létre egyetemünk Pedagógiai Karával. Célunk volt olyan partnerintézményi kör kialakítása, melyben a résztvevők elkötelezettek a pedagógusjelöltek szakmai fejlődésének segítésében, mentorpedagógusai pedig elhivatottak a hallgatók felkészítésében. A sikeres pályázat feltétele a kritériumoknak való megfelelés és az együttműködés vállalása volt. Az elnyert cím határozatlan időtartamra szól mindaddig, amíg a pályázatban foglalt követelmények fennállnak, illetve teljesülnek. A partnerintézményt feljogosítja a cím elnyerését igazoló, egyetem által adományozott tábla használatára, elhelyezésére, weblapon történő megjelenítésére. A pályázatok elbírálásáról a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának Képzési Bizottsága döntött, az eredményekről novemberben értesítettük ki az intézményeket. Ennek alapján 7 bölcsőde, 10 óvoda, 14 általános iskola és 10 gyógypedagógiai központ kapta meg az elismerő címet.

 

Utoljára frissítve: 2019. december 02.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat