fbpx
2019. november 28.

Tovább erősödnek a vietnámi kapcsolatok

Tovább erősödnek a vietnámi kapcsolatok

Újabb vietnámi felsőoktatási intézménnyel működik együtt a Kaposvári Egyetem. Az erről szóló megállapodást a Can Tho Egyetemen írta alá Prof. Dr. Józsa Krisztián a Pedagógiai Kar dékánja.

 Közös kutatási projektek, hallgató-és oktatócsere – mindez megvalósulhat a napokban aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően.

„A vietnámi Can Tho Kaposvár testvérvárosa, ez a kapcsolat az egyetemek együttműködésével még tovább erősödhet és mélyülhet. A következő lépés, hogy megtöltsük tartalommal a szerződést”

– mondta Prof. Dr. Józsa Krisztián dékán, aki a somogyi megyeszékhely delegációjával utazott a vietnámi városba.

A látogatás idején Can Tho városban Magyar Kulturális Hetet tartottak, így a somogyi megyeszékhely és egyetemünk itt is bemutatkozhatott.
A két intézmény szorosan együttműködne a neveléstudomány és az agrár területén is. A kapcsolat elmélyítése érdekében a közeljövőben a vietnámi Can Tho Egyetem delegációja látogathat a kampuszra.
A Kaposvári Egyetem így már négy vietnámi intézménnyel működik együtt és jelenleg is több vietnámi hallgató tanul itt. A megújított Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram jóvoltából pedig még többen érkezhetnek majd.

 

Utoljára frissítve: 2019. november 28.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat