fbpx
2019. november 27.

Rippl – Az elmúlt 15 évet ünnepelték

Rippl – Az elmúlt 15 évet ünnepelték

Az elmúlt másfél évtized emlékeit idézték fel kedden a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának egykori és jelenlegi oktatói és hallgatói. A kar szakmai konferenciával, kerekasztal-beszélgetéssel, kiállítással, fáklyás felvonulással, fényfestéssel és egy fergeteges gálaműsorral ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját.

Tanítható-e egyáltalán a művészet? - ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát az idén tizenöt éves Rippl-Rónai Művészeti Kar. Az eseményen részt vett Prof. Dr. Kovács Melinda a Kaposvári Egyetem rektora is.

A kezdetekre a kar alapítója Dr. Leitner Sándor emlékezett vissza.  Az egykori dékán arról beszélt:

"Egyetlen tehetséges embert sem szabad elveszteni, mindent meg kell tenni értük, és segíteni a fejlődésüket."

Hozzátette: benne is ez a vágy munkált, akkor, amikor létrehozták a Művészeti Kart. Ehhez kapcsolódóan Dr. Hatos Pál a Rippl-Rónai Művészeti Kar dékánja úgy fogalmazott:

"Az alapkérés ma is ugyanaz, hogy meg tudja-e váltani a világot egy diák? Erre mindenkinek van 70-80 éve, és a lemez A oldalán kell megtenni a bátrabb lépéseket. Ehhez motiváció szükséges."

A program délután kiállítás megnyitóval folytatódott, a tárlaton látvány- és jelmeztervezők, fotográfusok, képzőművészek, mozgóképes művészek mutatták be az alkotásaikat. Este fényfestés, majd fáklyás felvonulás következett. Az estet egy zenés gálaműsor zárta, amelyet Olt Tamás állított színpadra. A produkcióban egykori és jelenlegi hallgatók egyaránt részt vettek. 

 

 

Utoljára frissítve: 2019. november 27.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat