fbpx
2019. november 26.

Új ösztöndíjra pályázhatnak hallgatóink

Stipendium Peregrinum ösztöndíj

268 millió forint keretösszegre pályázhatnak a hazai közoktatási és felsőoktatási intézmények, így a Kaposvári Egyetem legkiválóbb hallgatói is. A Stipendium Peregrinum Ösztöndíj célja azon tehetségek támogatása, akik képességeik és tudásuk alapján esélyesek arra, hogy a világ legrangosabb egyetemeinek egyikén tanuljanak és vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaik alatt és azt követően Magyarországon hasznosítják.

A hazai munkaerőpiacon különös jelentőséggel bír a világ legrangosabb egyetemein szerzett diploma, a külföldön megszerzett tudás hazai hasznosulása közös ügyünk. Különösen igaz ez azon külföldi diplomákra, amelyek a leggyorsabban fejlődő iparágakban hasznosítható tudáshoz segítenek hozzájutni, elsősorban az olyan tudáshoz, amely nem szerepel a magyarországi egyetemek kínálatában.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíj célja azon kiemelkedő tehetségek támogatása, akik képességeik és tudásuk alapján esélyesek arra, hogy a világ legrangosabb egyetemeinek egyikén tanuljanak és vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaik alatt és azt követően Magyarországon hasznosítják. Az ösztöndíj két részből áll: az első szakaszban („A” komponens) a diákok a külföldi felvételi költségeik finanszírozására pályázhatnak (utazás díja, szállásköltség, napidíj stb.), ez az a komponens, amelyet 2019. november 22-én hirdettünk meg honlapunkon: a nemzetitehetsegkozpont.hu oldalon. A program második szakasza („B” komponens) a már felvételt nyert tehetségek számára nyújthat támogatást: akár a kint tartózkodásuk teljes költségét is megkaphatják támogatásként a Stpiendium Peregrinumnak köszönhetően. A „B” komponenst 2020 tavaszán hirdetik meg.

A díjazottak maximális száma sem az „A”, sem a „B” komponens esetében nincs meghatározva. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló összesített keretösszeg 268.000.000 forint („A” komponens: 18.000.000 forint, „B” komponens: 250.000.000 forint).

A pályázati kiírás és a részletek az alábbi honlapon olvashatóak:
http://www.nemzetitehetsegkozpont.hu/

 

fotó: nemzetitehetsegkozpont.hu

Utoljára frissítve: 2019. november 26.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat