fbpx
2019. november 14.

Konferencia a fenntarthatóságról

International Conference on Sustainable Economy and Agriculture

Nemzetközi konferenciával ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A szakmai program központi témája a fenntarthatóság volt.

Prof. Dr. Tóth Gergely egyetemi tanár ismertette a konfernecia részletes programját és üdvözölte a résztvevőket. Ezután Prof. Dr. Kovács Melinda rektor és Dr. Szigeti Orsolya dékán mondott köszöntőt. A kari vezető az elmúlt 15 év eredményeiről szólva kiemelte, mintegy 1200 hallgató kapott diplomát, 183 TDK dolgozat született, ebből 55 az országos megmérettetésen is részt vett, 25 pedig helyezést ért el.

A nemzetközi konferencia fő témája a gazdasággal és a mezőgazdasággal kapcsolatos fenntarthatósági kérdések feltárása volt. Egyúttal pedig alkalmat adott a Gazdaságtudományi Kar fennállásának 15. évfordulójának megünneplésére.

A konferencia egyfajta találkozóhelyként is funkcionált, hiszen összehozta a vezető tudományos kutatókat, elemzőket, akik megoszthatták egymással tapasztalataikat és kutatási eredményeiket.

Az eseményen videó hívás keretében olyan világszerte is elismert közgazdászokat osztották meg tapasztalataikat és véleményüket, mint Tomáš Sedláček, Dr. Georg Winter vagy Donnie Maclurcan. A plenáris ülés magyar előadói Vityi Andrea és Hetesi Zsolt voltak.

 

Utoljára frissítve: 2019. november 14.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat