fbpx
2019. november 13.

Bemutatkoztak a tehetségek

VII. Egyetemi Tehetségnap

Negyven hallgató számolt be aktuális kutatásáról a Kaposvári Egyetemen. Az intézmény immár hetedik alkalommal szervezte meg a tehetségnapot. A fiatalok az agrártudomány, a természetvédelem, a gazdaság- és a neveléstudomány területén számoltak be eredményeikről.
A jelenlévőket Prof. Dr. Szente Viktória egyetemi tanár, a Egyetemi Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács tiktára üdvözölte.

 

A Kaposvári Egyetem számára kiemelten fontos tehetséggondozás, ezért is biztosítanak minden évben lehetőséget a hallgatóknak kutatásaikat ismertetésére – ezt már Prof. Dr. Kovács Melinda hangsúlyozta megnyitó beszédében. Egyetemünk rektora gratulált a Tehetségnapon résztvevő hallgatóknak és oktatóknak. Majd kiemelte: az Egyetemi Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács kiváló munkát végez, ezt bizonyítja az is, hogy hallgatóink az országos megmérettetésen is kiemelkedő eredményeket érnek el. Hozzátette: a tehetség mindenkiben fellelhető, de meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy ez felszínre kerülhessen.

A tavalyihoz hasonlóan idén is érkeztek középiskolások, akik színvonalas kutatási eredményeikkel állhattak pódiumra, emellett pedig betekintést nyerhettek az egyetemi életbe is.

A fiatalok öt szekcióban mutathatták be tudományos eredményeiket. A legjobbak 2021-ben, a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián mutatkozhatnak be.

 

Utoljára frissítve: 2019. november 14.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat