fbpx
2019. november 05.

Egyetemünkön indult a Startup Campus

StartUp Campus Innovációs középiskolai Roadshow

A Kaposvári Egyetemen indult el kedden délután az országos középiskolai innovációs roadshow. A Startup Campus rendezvénysorozatának célja, hogy a fiatalokat felkészítsék a 21. század munkaerőpiaci kihívásaira valamint, hogy saját innovatív ötleteiket továbbfejlesztve megismertessék őket a vállalkozói lét gondolatával.

A kaposvári állomás résztvevőit Prof. Dr. Tossenberger János az Agrár- és Környezettudományi Kar dékánja köszöntötte. Mint kiemelte: fontos, hogy legyenek olyan szervezett programok, ahol felszínre kerülhetnek a fiatal tehetségek ötletei. Hozzátette: a Kaposvári Egyetem is elkötelezett az innováció mellett, ennek egyik példája, hogy az intézmény Agrár- és Környezettudományi Kara, valamint az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nemrégiben Országos Agrár-Startup ötletversenyt szervezett. Hangsúlyozta: a startupok tulajdonképpen lehetőséget adnak a tudományos eredmények piacosításához, amely a gazdaság erősödését szolgálja.

Ezt követően Mülek Andrea a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal munkatársa osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Majd a résztvevőket egy kerekasztal beszélgetés és innovációs workshop várta.

Az országosan tíz helyszínen megvalósuló roadshow keretében a fiatalok közelebb kerülhetnek a startup-ok világához. Az események célja a motiváció átadásán túl az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny promóciója is, melyet a Magyar Innovációs Szövetség immár 29. alkalommal rendez meg.

A tehetségkutató versenyt követően a szervezők által kiválasztott, startup-vállalkozássá fejleszthető ötletek gazdái egy öt alkalmas workshop sorozaton vehetnek részt Budapesten, amelynek célja új innovatív vállalkozások létrehozása és befektetésre való előkészítése, mentorálása.

 

Utoljára frissítve: 2019. november 05.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat