fbpx
2019. október 21.

A programozással ismerkedtek hallgatóink

A programozással ismerkedtek hallgatóink

Elsőéves tanító szakos hallgatók ismerkedtek a programozással a Code Week Program keretében a Kaposvári Egyetemen. A cél, hogy az itt elsajátított tudást a leendő pedagógusok a tanórákon is alkalmazzák majd.

Hogyan lehet okosan használni a digitális világ adta lehetőségeket? – többek között ezt is megtudhatták azok, akik részt vettek a Gazdaságtudományi Kar Módszertani Intézet által szervezett eseményen. A Kaposvári Egyetem idén először csatlakozott az úgynevezett Code Week Programhoz, amelynek keretében egészen óvodáskortól népszerűsítik a programozást.

A Kaposvári Egyetemen szervezett programon résztvevő 25 elsőéves tanító szakos hallgató megtanulhatta, hogyan lehet ezeket az alkalmazásokat a tanórákat segítő eszközzé alakítani. A cél, hogy a képzésnek köszönhetően a pedagógusok közelebb kerüljenek a mostani generációhoz, akik számára már természetes a digitális világ. Ezek az eszközök pedig alkalmat adnak a gamifikációra, tehát az információk játékos formában való átadására is. Emellett pedig a problémamegoldó képességet is fejleszti.

Egyetemünk hallgatói a két alkalmas workshop keretében megismerkedhettek többi között az okos eszközökkel, a robotikával, sőt maguk is elkészítettek egyszerűbb programokat.

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat