fbpx
2019. október 18.

Magna Charta Universitatum - A KE is csatlakozott

A Kaposvári Egyetem is csatlakozott a Magna Charta Universitatumhoz

A Kaposvári Egyetem is csatlakozott a Magna Charta Universitatumhoz. Az erről szóló dokumentumot Prof. Dr. Kovács Melinda rektor írta alá csütörtökön a 31. Magna Charta Observatory konferencián, a hamiltoni McMaster Egyetemen, Kanadában. A Charta az egyetemi szabadság és az intézményi autonómia elveit tartalmazza, mint iránymutatást az egyetemek jövőbeni megfontolt vezetésére és öntudatosságára.

A 31. Magna Charta Observatory konferencián ünnepélyes keretek között 16 új egyetem, köztük a Kaposvári Egyetem is csatlakozott a Magna Charta Universitatumhoz. Ezzel az aláírók száma meghaladja a 900-at, közel 90 országból. A konferencia előadásai és a workshopok az "Egyetemek szabadsága és felelőssége: válaszok a kihívásokra" téma köré csoportosultak, szó volt többek között a szólásszabadságról, fenntarthatóságról, az Európai Felsőoktatási Térség jövőjéről, a Bologna folyamatról, a hallgatói szerepvállalásokról.

A Magna Charta Universitatum egy hivatalos egyetemi dokumentum, amelyet 388 rektor és egyetemi vezető írt alá 1988. szeptember 18-án, a Bolognai Egyetem alapításának 900. évfordulóján.

Az aláíró egyetemek úgy vélik, hogy ez a dokumentum a nemzetközi közösséghez való tartozásuk alapjául szolgál, hisz ugyanazon tudományos értékeket és célokat vallják.

Utoljára frissítve: 2019. október 18.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat