fbpx
2019. október 08.

Stratégiai partnerség az Agrárminisztériummal

Szoros együttműködést kötött az Agrárminisztérium és a Kaposvári Egyetem

Az állattenyésztés, az agrár-környezetvédelem, az élelmiszeripar, a természetvédelem valamint a kutatásfejlesztés területén is szorosan együttműködik az Agrárminisztérium és a Kaposvári Egyetem. A stratégiai partnerségi megállapodást Farkas Sándor parlamenti államtitkár adta át Prof. Dr. Kovács Melinda rektornak, hétfőn Budapesten.

A minisztérium olyan partnerségi kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek gazdagítják a magyar agráriumot és hozzájárultak az Agrárminisztérium, valamint a magyar agrártársadalom között létrejött kölcsönös bizalom megalapozásához, fenntartásához – erről beszélt a hétfői ünnepélyes átadón az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára. Farkas Sándor kiemelte 2014-ben az a döntés született, hogy a hatályukat vesztett szerződéseket megújítják, újragondolják, és a már működő partnerségi kapcsolatoknak új, hivatalos formát adnak. Így a jövőben konzultációkat, egyeztetéseket szerveznek annak érdekében, hogy tovább erősödjön a magyar vidék - jelezte a szaktárca parlamenti államtitkára.

A Kaposvári Egyetem képviseletében Prof. Dr. Kovács Melinda vehette át a stratégiai partnerségi megállapodást. Ennek keretében a Kaposvári Egyetem és az Agrárminisztérium szorosabb együttműködést valósít meg a jogszabályok és a jogszabályokat megalapozó koncepciók előkészítési munkájában, valamint az elfogadott jogszabályok hatásainak értékelésében. A cél, hogy javuljon az érintett ágazatok jogszabályi kereteinek minősége. A Kaposvári Egyetem az állattenyésztés, az agrár-környezetvédelem, az élelmiszeripar, a természetvédelem valamint a kutatásfejlesztés területén is szorosan együttműködik a szaktárcával.

Hétfőn összesen 88 stratégiai partnerségi megállapodást és 30 együttműködési megállapodást adtak át.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat