fbpx
2019. október 07.

Országos tájfutó versenyt rendeztek a kampuszon

tajfuto verseny 20191007 wide

Hosszú évek után ismét Országos Tájékozódási Futó Bajnokságokat rendeztek Kaposváron. A somogyi megyeszékhely adott otthont ugyanis az Országos Rövidtávú Egyéni Bajnokságnak és az Országos Rövidtávú Váltó Bajnokságnak. A versenyhelyszínek között szerepelt a Kaposvári Egyetem kampusza is.

A Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség pályázatán nyerte el a 2019. évi Országos Rövidtávú Egyéni Bajnokság és Országos Rövidtávú Váltó Bajnokság rendezési jogát. A megmérettetésre a bajnoki kategóriában, egyéniben 1129, váltóban pedig 242 csapat, azaz 841 fő nevezett.  A legfiatalabbak a 14 éves korcsoportban, míg a legidősebbek a 85 év felettiek mezőnyében bizonyíthattak.

Az egyéni bajnokság szombaton a délelőtti selejtezőkkel kezdődött, az egyéni döntőt délután Kaposvár belvárosában rendezték meg. A legjobbakat szombaton este az ünnepélyes eredményhirdetésen díjazták.
A vasárnapi váltó bajnokság helyszíne a Kaposvári Egyetem volt, az eredményhirdetésen 7 kategória dobogósait szólították a pódiumra.

A verseny fővédnökei: Szita Károly Kaposvár polgármestere és Prof. Dr. Kovács Melinda a Kaposvári Egyetem rektora voltak.

A versenynek köszönhetően a kaposváriak testközelből is megismerhették a sportágat, ugyanis az indulók a belvárosban és a Kaposvári Egyetem kampuszán keresték az ellenőrző pontokat. A vasárnapi megmérettetéssel egy időben zajlott a 25 ezer látogatót vonzó Kaposvári Állattenyésztési Napok is, ám a kiváló szervezésnek köszönhetően fennakadás nélkül sikerült lebonyolítani a versenyt.

 

A versenyről készült képek megtekinthetők ezen a linken.

Utoljára frissítve: 2019. október 07.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat