fbpx
2019. szeptember 27.

Több százan mozogtak az egyetemi sportnapon

sportnap 2019 1903

Kettőszáznyolcvan egyetemista és oktató vett részt a KE Sport Iroda által szervezett II. Egyetemi Sportnapon. A csapatok női röplabdában, férfi futsalban, várméta játékban és karok közötti „Talicska olimpia” váltóversenyben mérték össze tudásukat. A konditeremben a mindenre elszántak fekvenyomó versenyen bizonyítottak.

Hatalmas tömeg gyülekezett szeptember 25-én kora délután a szabadtéri pályákon. A Kaposvári Egyetem együttműködve a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel, csatlakozott az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS) kezdeményezéshez és oktatás nélküli sportnapot rendezett a nappali tagozatos első évfolyamos hallgatók részére, akikhez oktatók és felsőbb évesek is csatlakoztak.
A rendezvény fővédnöke Prof. Dr. Kovács Melinda akadémikus, egyetemünk rektora volt. Négy egyetemi karunkból három nagy létszámban képviseltette magát a megmérettetésen. Dr. Podráczky Judit oktatási rektorhelyettes megnyitó beszédében a rendszeres testmozgás és az egészségtudatos életmód fontosságát hangsúlyozta.
A jó hangulatú, izgalmas versenyek a kinti pályákon és a fedett csarnokokban zajlottak. A fiú futsalt a Gazdaságtudományi Kar 3. csapata nyerte, megelőzve a GTK 1. válogatottját és az Agrár- és Környezettudományi Kar együttesét. Leány röplabdában nem talált legyőzőre a Pedagógia Kar „Instant” csapata, második lett a PK-ról a „Hatos”, harmadik pedig ugyancsak a PK „Maffia” együttese. A vármétában az AKK „Maszat” válogatottja nyert, mögöttük végzett a PK „Tucat” csapata, valamint a PK „Anonim” együttese. A sportvetélkedőben a végső sorrend: 1. AKK válogatottja, 2. GTK együttese, 3. PK 1. csapata.
A konditeremben 14 órától folyamatosan leány és fiú fekvenyomó versenyben mérhették össze erejüket a nevezők. Több mint hetven egyetemi hallgató, dolgozó regisztrált és jutott ezzel az egész őszi félévre szóló kedvezményes bérlethez. A legjobb fiú Lukovits Balázs 106-szor emelte meg a 30 kg-os súlyt, a legerősebb amazon Kazinczi Rita pedig ötven alkalommal a 20 kilogrammot.

Gratulálunk a résztvevő hallgatóknak és oktatóknak!

 

 

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 27.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat