fbpx
2019. szeptember 20.

Egyetemünk is helyet kapott a Visegrádi Egyetemi Szövetségben

vua 1903

A Visegrádi Egyetemi Szövetség teljes jogú tagjává választották a Kaposvári Egyetemet. A szövetség célja a tagintézmények oktatási, kutatási, valamint publikációs területen történő együttműködésének támogatása a Visegrádi Alap nyújtotta lehetőség kihasználásával.

A Kaposvári Egyetemet csütörtökön választották a Visegrádi Egyetemi Szövetség teljes jogú tagjává. A szövetségnek 43 teljes jogú és 12 tiszteletbeli tagja van nem csak a visegrádi térségből. A V4 országok felsőoktatási intézményei mellett Thaiföld, India, Törökország, Moldova, Olaszország és Németország egyetemei is csatlakoztak. 

A szövetség célja a tagintézmények oktatási, kutatási, valamint publikációs területen történő együttműködésének támogatása. Mindehhez a Visegrádi Alap nyújt támogatást.
A Visegrádi Egyetemi Szövetség rendszeresen szervez tudományos konferenciákat oktatók és hallgatók számára. Emellett lehetőség nyílhat közös és kettős diplomák kiadására, oktató- és hallgatócserére, közös kutatásra, platformok létrehozására is.
A Szövetség következő ülése 2020-ban lesz, amelyet a Kaposvári Egyetem a Szent István Egyetemmel közösen szervez meg.

 

Utoljára frissítve: 2019. október 02.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat