fbpx
2019. szeptember 20.

Fiatalos ötletek a jövő mezőgazda­ságáért

startup 2019 1903

Fiatal startupperek mérték össze tudásukat szeptember 13-án a Kaposvári Egyetemen, az elsőként megrendezett Országos Agrár-Startup Ötletversenyen a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében.

Az Országos Agrár-Startup Ötletverseny első alkalommal került megrendezésre a Kaposvári Egyetemen az Agrár- és Környezettudományi Kar és az AM DASZK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szervezésében. Az ötletverseny fő célja volt, hogy támogassa azokat a fiatalokat, akik innovatív ötleteikkel képesek hozzájárulni a mezőgazdaság fejlődéséhez.

A döntőben az első forduló során kiválasztott legjobb középiskolai és egyetemi csapatok prezentálták ötleteiket, melyeket szakmai zsűri értékelt.

A fődíjat jelentő 1 -1 millió Ft-ot egyetemi kategóriában az Állatorvostudományi Egyetem bedrock.farm csapata (Balázs Bence, Szűcs Endre), a középiskolások közül pedig a Móricz Zsigmond Szakgimnázium iMeg Team (Fehér Sára, Nagy Balázs, Zámbó Gábor) nyerte.

A második helyezésért járó 750 000 Ft-os díjakat a Kaposvári Egyetem AgroPrinter csapata (Nagy Renáta, Marinov Bence) és a Móricz Zsigmond Szakgimnázium Mezgaz csapata (Sabján Laura Dóra, Sabján Viktória Edit, Turai Gábor) vihette haza.

A harmadik helyezett Salterra csapatát (Bíró Boglárka, Tompa Orsolya, Szukács Gergely) a Szent István Egyetem hallgatói alkották. Ők 500 000 Ft nyereményben részesültek.

 

A díjazottaknak szívből gratulálunk, és minden résztvevőnek sok sikert kívánunk az ötlete megvalósításához!

 

Utoljára frissítve: 2019. október 15.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat